Καμμένος: «Δεν θα στηρίξω οποιαδήποτε πρόταση του Πρωθυπουργού, αλλά μία καλή πρόταση»

0
8

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε:

Για την πρόταση Γιουνκέρ για μείωση των εξοπλισμών για το 2016: Να σας πω τι εξετάσαμε. Καταρχήν το θέμα του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας είναι ένα θέμα το οποίο, θα πρέπει να το δούμε σε σχέση με το τι γίνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η μείωση του προϋπολογισμού έχει κατέβει στο 58%. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εξαθλιωθεί, χωρίς να μπορούν να διαμαρτυρηθούν. Περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού δεν υπάρχει. Αυτό που μπορεί να γίνει, όμως, είναι το εξής: εάν θέλει ο κ. Γιούνκερ να συνεργαστεί για να πληρώσουν εκείνα που χρωστούν οι εταιρείες που μέχρι τώρα «λάδωναν» και την ίδια στιγμή υπερτιμολογούσαν την Ελλάδα. Δεν μπορεί να μην πληρώσουν εταιρείες οι οποίες, παραδείγματος χάριν, πουλούσαν αντισταθμιστικά ωφελήματα η μια στην άλλη – γερμανικές εταιρίες – και μιλάω για την HDW με την Thyssen. Η HDW έδωσε ως αντισταθμιστικό ωφέλημα τις εγκαταστάσεις στον Σκαραμαγκά και εν συνεχεία τις πούλησε, δηλαδή πούλησε την ελληνική κρατική περιουσία στην άλλη γερμανική εταιρεία. Αυτά θα πρέπει να δει ο κ. Γιούνκερ. Πρέπει να δει μέσω ποιας τραπέζης στο Λουξεμβούργο πέρασαν αυτά; Πρέπει να δούμε τα 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ που έβαλαν «καπέλο» στον προϋπολογισμό του 2009.

Για την Ευρώπη: Ξέρετε ότι εγώ αυτά τα λέω εδώ και πολλά χρόνια. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς μπήκαμε στην Ευρώπη, και θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη και θα είμαστε στην Ευρώπη των εθνών – κρατών, μια Ευρώπη των ίσων. Μία Ευρώπη όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μία Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν εκείνοι που τη δημιούργησαν. Αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους μία άλλη Ευρώπη, όπου θα καταργήσουμε τις σημαίες, θα υποστείλουμε την εθνική μας κυριαρχία και θα παραδώσουμε την ελληνική οικονομία στα χέρια ενός Γερμανού υπουργού, να το ξεχάσουν. Στην Ευρώπη θα μείνουμε και σας λέω ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί απέναντι σε μια τέτοια λογική που προσπαθεί να επιβάλλει ένα μέρος της γερμανικής κυβέρνησης, διότι αυτή την στιγμή βλέπετε ότι διαχωρίζει τη θέση της και η ίδια η κ. Μέρκελ από τον κ. Σόιμπλε. Βλέπουμε ότι ο πόλεμος που γίνεται είναι από κάποια κυκλώματα τα οποία ακολουθούν την πολιτική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, αλλά και κάποια hedge funds, των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχουν οικονομικά συμφέροντα και οι οποίοι πόνταραν στην πτώχευση της χώρας.

Για το αν «οποιαδήποτε πρόταση συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα είναι διατεθειμένος να τη στηρίξει;»: Οποιαδήποτε πρόταση όχι. Εγώ βρίσκομαι συνεχώς σε συνομιλία με τον Πρωθυπουργό. Την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή, μέχρι σήμερα στις 10 το πρωί, θα τη στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις και όλοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα τη στηρίξουμε. Να είστε βέβαιοι ότι και η Κυβέρνηση αυτή και ο Πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω προκειμένου να εξαθλιώσουμε το ελληνικό λαό για να παραμείνουμε στην καρέκλα μας. Αυτό είναι βέβαιο. Εμείς διαπραγματευτήκαμε όρθιοι από την πρώτη στιγμή, όρθιοι θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε. Ναι, θέλουμε τη λύση. Ναι, έχουν γίνει αρκετές υποχωρήσεις, αλλά στο πλαίσιο και στα όρια της λαϊκής εντολής που λάβαμε από τον ελληνικό λαό στις 25 Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here