Καμμένος: Δυσβάσταχτη η φορολογία αλλά έρχεται η λύτρωση και η συζήτηση για το χρέος

0
12

 

Η προσπάθεια του ελληνικού λαού φθάνει στο τέλος και έρχεται η λύτρωση, υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος καιτά την ομιλία του στη Βουλή.  Η αξιολόγηση θα κλείσει την Τρίτη και το θέμα του χρέους είναι πλέον θέμα στην ατζέντα της συζήτησης, κάτι που αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  πρόσθεσε.

Παραδέχθηκε ότι η φορολογία είναι δυσβάστακτη και ειδικότερα  για τον κόφτη σημείωσε ότι δεν ψηφίζονται συγκεκριμένα μέτρα, αλλά μια δικλείδα ασφαλείας για την περίπτωση που οι εκτιμήσεις των δανειστών πέσουν έξω.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους χαρακτήρισε επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το γεγονός ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμισή του και ότι αποδέχονται κι εκείνοι που έως σήμερα το πολεμούσαν να είναι στην ατζέντα της συζήτησης.

Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε τους κωδικούς από τους οποίους θα πληρωθούν τη μισθολογική ωρίμανση οι ένστολοι του υπουργείου Άμυνας.  Τα 27,3 εκατ. ευρώ του 2017 και τα 27,3 εκατ. ευρώ του 2018 θα εξασφαλιστούν από τον κωδικό 6900 του υπουργείου Άμυνας που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα που δεν συνεχίζονται για διάφορους λόγους, από εκποιήσεις άχρηστων υλικών και από τις αποζημιώσεις που δίνουν εταιρείες που εμπλέκονται στα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Η κυβέρνηση την πρώτη αποκρατικοποίηση που πρέπει να κάνει είναι η αποκρατικοποίηση από το παρακράτος» που ήταν στο ΚΕΦΟΜΕΠ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, την ΕΥΔΑΠ και μοίραζε διαφημίσεις, ανέφερε ο κ. Καμμένος.

«Αν κανείς δεν γνώριζε τι θα γινόταν για την τύχη της χώρας και την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια θα πίστευε ότι υπάρχει περιθώριο για πολιτικό κουτσομπολιό» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Και συνέχισε «δυστυχώς η αντιπολίτευση αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για μία απόφαση που θα αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την δέσμευση για το χρέος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως και άλλοι αρχηγοί, ασχολήθηκε με τις σεξουαλικές περιπέτειες ενός πρέσβη και χαρακτήρισε θρησκόληπτους τους πιστούς που πήγαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε διάλογο με την βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τους ζήτησε να μην συνεχίσουν θυμίζοντας ότι «κάποτε ήσασταν στο ίδιο κόμμα». Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι η εθνική θέση για το όνομα της ΠΓΔΜ είναι εκείνη της συνόδου κορυφής του 1993 υπό τον πρόεδρο Καραμανλή και η Ντ. Μπακογιάννη ότι η θέση άλλαξε επί κυβέρνησης Καραμανλή για ένα όνομα για κάθε χρήση.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here