Καμμένος: Ο Άρειος Πάγος να εξετάσει τη δημοκρατική νομιμοποίηση της ΧΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

0
10

 

Θέμα νομιμοποίησης της Χρυσής Αυγής για τη συμμετοχή της στις εκλογές έθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πρότεινε να αποσταλούν τα πρακτικά της ομιλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου προκειμένου να εξεταστεί εάν με τις θέσεις του το κόμμα της Χρυσής Αυγής, νομιμοποιείται να συμμετέχει σε εκλογές. Μίλησε για αναπαραγωγή ναζιστικών θέσεων που έχουν καταδικαστεί με διεθνείς αποφάσεις και διεθνείς συνθήκες.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Χρήστος Παππάς εναντίον του Ισραήλ.

«Αυτό που προτείνω κύριε πρόεδρε και νομίζω ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να έχουμε και την σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων, τα πρακτικά της ομιλίας του εισηγητή της Χρυσής Αυγής, να πάνε στον πρόεδρο του Αρείου πάγου για να κρίνει την εφαρμογή της συμφωνίας της Ελλάδος στα πλαίσια του οργανισμού για την στήριξη της συνεργασίας στην Ευρώπη του ΟΑΣΕ, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αλλά και παράλληλα να λαμβάνονται αυτά υπόψιν όταν νομιμοποιείται ένα κόμμα, παίρνοντας τέτοιες θέσεις δημόσιες να συμμετέχει σε εκλογές» είπε ο Πάνος Καμμένος.  Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι σε αυτό μπορούν να συμφωνήσουν τα δημοκρατικά κόμματα.

«Διότι είναι δεκτή η κριτική από όλους, οι πολιτικές θέσεις, αλλά από εκεί και πέρα όταν έχουμε αναπαραγωγή ναζιστικών θεωριών,  οι οποίες έχουν καταδικαστεί με διεθνείς αποφάσεις που έχει συνυπογράψει σε διεθνείς συνθήκες, η χώρα μας, βάσει του άρθρου 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος υπερισχύουν του εσωτερικού δικαίου και πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν από τη δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Δείτε το βίντεο:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here