Καμμένος: Θετικοί οι συνδικαλιστικοί φορείς στο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις

0
4

 

Συνεχίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που ρυθμίζει θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων, με ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων.

Στην πλειονότητά τους, εμφανίστηκαν θετικοί, κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο που κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος, υπεραμύνθηκε των νέων ρυθμίσεων, ενώ οι διαβεβαιώσεις του ότι η αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνει προς όφελος των στελεχών της, βρήκε σύμφωνους τους εκπροσώπους των μετοχικών ταμείων.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του κ. Καμένου και του εκπροσώπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με τον υπουργό Άμυνας να καταγγέλλει ότι με τις διαδικασίες που υπάρχουν σήμερα, το Δημόσιο χρεώνεται με εκατομμύρια ευρώ για έργα που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα όπως είπε, με μηχανήματα που δεν θα κοστίσουν τίποτα στον στρατό, γιατί θα τα πάρουν με αντισταθμιστικό όφελος.

Από την πλευρά της η ΝΔ, αντέδρασε κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τροπολογία που προβλέπει τη δυνατότητα συνδικαλισμού στο στρατό, κατηγορώντάς τους ότι δεν την κατέθεσαν, όπως όφειλαν να κάνουν, στη Βουλή και στο νομοσχέδιο που συζητείται, ενώ έμαθαν για το περιεχόμενό της από τα Μέσα Ενημέρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here