Κανείς δε θέλει το υπουργείο Εργασίας -Ο Σκουρλέτης δε συζητά καν να μείνει

1
2

Ένα υπουργείο που δε θέλει κανείς να αναλάβει είναι το Εργασίας. Και αυτό διότι όποιος βρεθεί στο τιμόνι του από αύριο και μετά πρέπει να νομοθετήσει την απελευθέρωση των απολύσεων και άλλα «θηριώδη» μνημονιακά μέτρα.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πάνος Σκουρλέτης δε συζητά καν να μείνει στη θέση του. πολύ περισσότερος που έχει εξαγγείλει τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων – και όχι μόνο. Γι αυτό και είναι έτοιμος να πάει οπουδήποτε αλλού, αν και προτιμά το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, από το οποίο αποχωρεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Πρώτη επιλογή του, βέβαια, παραμένει το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά αυτό προυποθέτει την αποχώρηση του Νίκου Βούτση για την προεδρία της Βουλής.

Με δεδομένο, όμως, ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν πρόκειται να παραιτηθεί, μένει μόνο η πιθανότητα πρότασης μομφής. Θα το αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας;

Κρούση για το υπουργείο -καρμανιόλα (το Εργασίας, δηλαδή) φαίνεται να έγινε στον Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε ζωηρές επιφυλάξεις.

Κρίσιμο είναι και το πόστο του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ποιος θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Στρατούλη; Συνεργάτες του πρωθυπουργού προσπαθούν να πείσουν τον καθηγητή Σάββα Ρομπόλη, ο οποίος έχει επεξεργαστεί πολλές προτάσεις για λογαριασμό του Σύριζα…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ποντίκια!! Αυτοί είναι οι αριστεροί που μπροστά στα μεγάλα της πατρίδας το βάζουν στα πόδια για να μην αμαυρώσουν την αριστερή δήθεν εικόνα τους ; Τρίζουν τα κόκκαλα του Κύρκου, του Παπαγιαννάκη, του Ηλιού!!! Αν μπορούσαν θα έβγαιναν από τους τάφους των και θα τους έδιωχναν όλους!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here