Κανείς δεν κόβει αποδείξεις στα νησιά που πήγε στο 23% ο ΦΠΑ…

1
15

Φίλοι και γνωστοί επισκέφτηκαν, τις τελευταίες μέρες, και τα έξι νησιά, στα οποία επιβλήθηκε ΦΠΑ 23% στην εστίαση. Δηλαδή, τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο και τη Σκιάθο.

Ποια κατάσταση μου μεταφέρουν ότι συνάντησαν; Κανένας καταστηματάρχης δεν έκοβε αποδείξεις. Όλοι ρωτούσαν τους πελάτες «θέλετε λογαριασμό με 23% ΦΠΑ ή καθόλου απόδειξη»;
Και, βεβαίως, όλοι απαντούσαν «χωρίς απόδειξη».

Ποιος είναι τόσο παράφρων στις μέρες μας, ώστε να επιβαρύνεται με 23% για να παίρνει αποδείξεις, ελπίζοντας πως ίσως προσμετρηθούν στο τέλος της οικονομικής χρονιάς, στις φορολογικές δηλώσεις. Και γράφω «ελπίζοντας», επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με το γελοίο κράτος στο οποίο ζούμε.

Συμπέρασμα: Δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Μάλλον πιθανότερο είναι ότι θα μειωθούν…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εάν αυτό είναι ;ντίδρ;ση τότε ν; το γυρίσουμε και εμείς οι άλλοι στο Σορολοπ. Πως είναι δυνατόν ο κάτοικος του τελευταίου χωριού στα άγραφα ή στη Ναυπακτία να πληρώνει ΦΠΑ 23% και ο μυκονιάτης να επαναστατεί και να παρανομεί. Τι άλλο να πεί κανείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here