Γερμανία: Κανείς δε θέλει μακροχρόνια επιχείρηση στη Συρία

0
7

 

 

Ούτε η Ρωσία, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ούτε η Γερμανία θέλουν να εμπλακούν σε μια μακρόχρονη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία, δήλωσε την Παρασκευή  ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο κ Στάινμαϊερ  είπε πως «κανένας δεν έχει συμφέρον—ούτε οι Αμερικανοί, ούτε εμείς, ούτε οι Ρώσοι — αυτή η αποστολή να διαρκέσει χρόνια».

Νωρίτερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας έλαβε μέρος στη σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο Βελιγράδι.

Ο Στάινμαϊερ είπε ακόμη πως θεωρεί απαραίτητο να εξευρεθεί ένας τρόπος πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στη Συρία.

Νωρίτερα την Παρασκευή το Μπούντεστακ, ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στην εκστρατεία στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Η εντολή για την αποστολή των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων θα διαρκέσει ως την 31η Δεκεμβρίου 2016. Το κόστος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 131 εκατ. ευρώ, ενώ στην αποστολή θα εμπλακούν περίπου 1.200 μέλη του γερμανικού στρατού με διάφορα καθήκοντα.

Το Βερολίνο αναμένεται να αναπτύξει έξι αεροσκάφη Tornado για αποστολές συλλογής πληροφοριών και εναέριας επιτήρησης καθώς και μια φρεγάτα σε ρόλο υποστήριξης του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, το οποίο πλέει αυτή τη στιγμή στην ανατολική Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here