Κανένας δε βάζει λεφτά σε κανάλι πριν πει ο Τσίπρας τι θα γίνει με τις άδειες

0
5

Κανένας ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού δεν πρόκειται να βάλει ούτε ένα ευρώ στο κανάλι του πριν ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τι προτίθεται να κάνει ακριβώς με τις άδειες.

«Ζούμε στο ιδιότυπο καθεστώς οι κάτοχοι των τηλεοπτικών συχνοτήτων να μη γνωρίζουμε αν θα έχουμε τα ίδια δικαιώματα και αύριο», μας είπε ένας από αυτούς.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;
Ότι αν ο πρωθυπουργός προχωρήσει στις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές εξαγγελίες του, και κάνει διαγωνισμούς, οι σημερινοί ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να διεκδικήσουν τις συχνότητες που κατέχουν, εδώ και πολλά χρόνια.

«Με δεδομένο ότι τα κανάλια χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια στις τράπεζες, γιατί να μη διεκδικήσω μια νέα συχνότητα, που δεν θα έχει τα τεράστια βάρη των υπαρχόντων τηλεοπτικών σταθμών;» συνέχισε ο συνομιλητής μας. Το ενδιαφέρον είναι ότι το ίδιο ακριβώς μας έλεγε και επιχειρηματίας που θέλει να μπει στην τηλεόραση, αλλά βλέπει ότι η διαφημιστική αγορά είναι «ημιθανής» και, συνεπώς, δεν μπορεί να προσβλέπει σε κέρδη -ούτε καν σε μηδενικές αποδόσεις.

Με δυο λόγια, ας μην εκπλαγούμε αν δούμε να κλείνουν σταθμοί τους επόμενους μήνες.

Βεβαίως, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα ανοίξει η αγορά και θα μπουν νέοι «παίχτες» στο παιχνίδι, οι οποίοι θα αναδιατάξουν το τηλεοπτικό σκηνικό των τελευταίων 25 χρόνων.Επιχειρηματίες που δεν είχαν εμπλοκή στα τηλεοπτικά πράγματα έως τώρα.
Αλλά και εκείνοι δεν είναι πιο πιθανό να προτιμήσουν «καθαρές» συχνότητες, χωρίς οικονομικά βάρη και πολυάριθμο προσωπικό;

 

Με δυο λόγια, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αυτή τη στιγμή ποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί θα υπάρχουν στις αρχές του 2016 και ποιους ιδιοκτήτες θα έχουν...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here