Κάννες – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει του 69ου φεστιβάλ κινηματογράφου

 

Ανοίγει την Τετάρτη στις Κάννες την αυλαία του το 69ο Φεστιβάλ, που ξεκινά με την ταινία του Γούντι Άλεν «Cafe Society».

Ωστόσο διάχυτη είναι η ανησυχία των ιθυνόντων για ενδεχόμενο χτύπημα. Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή  ενόψει του κινηματογραφικού φεστιβάλ είναι πολύ αυστηρά, καθώς η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον σοβαρό κίνδυνο μιας επίθεσης, δήλωσε τη Δευτέρα  ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Καθώς το διάστημα μεταξύ 11ης και 22ας Μαΐου αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη 45.000 άνθρωποι, οι γαλλικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού και στο πλαίσιο αυτό 400 πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και εκατοντάδες αστυνομικοί, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς επίσης και μονάδες των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουν, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, επισήμανε ο Καζνέβ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις που διέπραξε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος τον Νοέμβριο στο Παρίσι οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.

«Λίγο πριν από την έναρξη του φεστιβάλ κινηματογράφου, επισκέφθηκα την πόλη για να ελέγξω τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ, είμαστε (…) αντιμέτωποι με μια απειλή που είναι υψηλότερη από ποτέ» τόνισε ο Καζνέβ.

«Ενάντια σε έναν εχθρό που είναι αποφασισμένος να επιτεθεί οποιαδήποτε στιγμή, πρέπει να είμαστε σε ύψιστη επαγρύπνηση κάθε στιγμή».

Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη γνωστοποιήσει τα σχέδιά τους να παρατείνουν την κατάσταση συναγερμού προκειμένου να καλυφθεί η διοργάνωση του Euro 2016, που ξεκινά τον επόμενο μήνα και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η επιβολή αυστηρότερων μέτρων στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων.

Το 1978 οι αρχές της χώρας είχαν αποτρέψει μια επίθεση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κινηματογράφου όταν ανακάλυψαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό στη σκηνή του Palais des Festivals.

 

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*