Κανονικά οι συντάξεις στο τέλος του μήνα, απαντά ο Δ. Στρατούλης στη FAZ

0
13

 

Κανονικά θα πληρωθούν οι συντάξεις στο τέλος του μήνα διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης στην απαντητική επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σε πρόσφατο δημοσίευμα της ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση στο τέλος του μήνα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τις συντάξεις του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι η εικόνα που υπάρχει για τα ασφαλιστικά ταμεία όσον αφορά τα έσοδα του Ιουνίου είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική επισημαίνοντας ότι στο τέλος του μήνα θα γίνει το αυτονόητο που είναι η κανονική και στην ώρα της καταβολή των συντάξεων.

«Οι συνταξιούχοι της χώρας μας δεν ανησυχούν καθώς η κυβέρνηση θα είναι συνεπής τώρα-αλλά και στο μέλλον-στις υποχρεώσεις της απέναντι τους» σημειώνει, επισημαίνοντας ότι οι συντάξεις καλύπτονται από τα έσοδα που προκύπτουν από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών και από τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, αλλά και από τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία απ’ οπου υπάρχουν σημαντικά έσοδα.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι μέχρι σήμερα, από 230.000 οφειλέτες έχουν ρυθμιστεί 4,7 δισ. ευρώ και ως πρώτη δόση έχουν εισπραχθεί περισσότερα από 180 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός κλείνει την επιστολή του προς τη γερμανική εφημερίδα λέγοντας ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι εκτός πραγματικότητας και ναρκοθετεί τις προσπάθειες για την εξεύρεση οριστικής λύσης για το ελληνικό ζήτημα, δυσφημεί και αποσταθεροποιεί τη χώρα και τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό και ζητά από την εφημερίδα να προχωρήσει σε αποκατάσταση της αλήθειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here