Καραμούζης: Η χώρα έχει τις δυνατότητες να γυρίσει σελίδα μόνο με σταθερή κυβέρνηση

0
4

Την ανάγκη σχηματισμού μιας σταθερής κυβέρνησης -με ευρωπαϊκή προοπτική και προσανατολισμό- τόνισε ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, στη διάρκεια γεύματος εργασίας που παρέθεσε η διοίκηση της τράπεζας στον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη και τα μέλη του δ.σ. του ΣΕΤΕ.

Μιλώντας για τις προοπτικές της οικονομίας, ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι «η χώρα έχει τις δυνατότητες να γυρίσει σελίδα, σε ισχυρή αναπτυξιακή πορεία από το 2016».

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του εθνικού στόχου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Eurobank, είναι να διαμορφωθεί σταθερή κυβέρνηση με ευρωπαϊκή προοπτική και προσανατολισμό, ώστε τους επόμενους μήνες αφενός να ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πρώτη αξιολόγηση της συμφωνίας με τους εταίρους μας και αφετέρου να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

«Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων με άξονες, την ισχυρή ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων και της οικονομικής εξωστρέφειας, την ενίσχυση της βιομηχανίας, την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα και τη στήριξη εξαγωγικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, είναι αναγκαίο  να προχωρήσουν αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό πλαίσιο, τη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη και το ασφαλιστικό σύστημα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον», κατέληξε ο κ. Καραμούζης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here