Καρατζαφέρης: Eίχα προτείνει δημοψήφισμα για Grexit, όπως ο Φάρατζ

0
4

 

Αν ήμουν στα πράγματα θα πίεζα να γίνει δημοψήφισμα τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας Γιώργος Καρατζαφέρης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 τόνισε χαρακτηριστικά «ας μπούνε και λίγο στο πνεύμα του Φάρατζ».

«Αυτή η συμφωνία που έγινε πέρυσι τον Αύγουστο, πάμε με Ευρώπη ό,τι κι αν θέλουν, ό,τι και να ζητήσουν, είχε αυτές τις τραγικές συνέπειες που σήμερα ζούμε. Ας υπάρχει περισσότερη αξιοπρέπεια. Ας μπούνε και λίγο στο πνεύμα του Φάρατζ» είπε.

Πρόσθεσε δε πως «φάνηκε τι σημαίνει υπερηφάνεια. Υπερηφάνεια στην Αγγλία, ταπείνωση εδώ στην Ελλάδα. Πρέπει να το σκεφτούμε. Η Γαλλία το συζητάει, η Ιταλία το συζητάει, η Ουγγαρία το συζητάει, η Δανία το συζητάει, η Τσεχία το συζητάει, για μας γιατί να είναι απαγορευτικό που στο κάτω-κάτω είμαστε οι πιο τιμωρημένοι. Ας υπάρχει ως ενδεχόμενο».

Στο ερώτημα αν αυτό σημαίνει ότι εισηγείται δημοψήφισμα για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας απάντησε: «Εισηγούμαι ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να είναι άπραγος. Δεν μπορεί να μην συμμετέχει στη διαδικασία που αφορά στη ζωή του. Αν ήμουν στα πράγματα θα πίεζα να γίνει δημοψήφισμα».

Και τόνισε: «Εξάλλου να θυμίσω ότι ήμουν αντιπρόεδρος της ομάδας ευρωσκεπτικιστών με πρόεδρο τον Φάρατζ. Το έχουμε μελετήσει σε βάθος το θέμα και μάλιστα είχαμε συνεχή επαφή και ροή και στείλαμε πολλά μηνύματα για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Ο Φάρατζ έσωσε την Ευρώπη. Και τη χώρα του, αλλά και την Ευρώπη. Γιατί τώρα πρέπει να σοβαρευτούν».

Ο κ. Καρατζαφέρης συνέχισε δε λέγοντας: «Αν δεν ελαστικοποιηθούν οι όροι του Μάαστριχτ η μία χώρα μετά την άλλη θα το βάζει στα πόδια. Να θυμίσω ότι τους όρους του Μάαστριχτ τους είχε ψηφίσει ο Αντώνης Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ως Συνασπισμός. Το Μάαστριχτ μας έφερε εδώ που μας έφερε. Το 3%. Καμία χώρα δεν το αντέχει».

Είχα προτείνει στον Παπαδήμο plan B

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας  είπε ότι τον Νοέμβριο του 2011 όταν ήταν και ο ίδιος εταίρος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, παρουσία Σαμαρά και Παπανδρέου πρότεινε plan B στον πρωθυπουργό.

«Τους είπα ρε παιδιά μήπως πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα να μελετήσει ένα plan B να είμαστε έτοιμοι αν συμβεί κάτι; Ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Παπαδήμος, ο οποίος είναι τεχνοκράτης, ανεξαρτήτως πόσο άρεσε ή όχι σε κάποιους, λέει ότι μόνο να το αποφασίσουμε θέλουμε 6-9 μήνες να το υλοποιήσουμε. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Λέω, ακόμα περισσότερο, αν χρειαζόμαστε 6-9 μήνες ας έχουμε κάνει τα προκαταρκτικά μήπως χρειαστεί, μήπως μας επιβάλουν να φύγουμε, μήπως βρεθούμε στο κενό. Μην βρεθεί 9 μήνες χωρίς νόμισμα η χώρα. Κι έγινε μία συζήτηση».

«Τότε δεν κατάλαβα γιατί δεν πήραν θέση σε αυτή τη συζήτηση που έγινε. Και το εξήγησαν εν συνεχεία: από τις προσδοκίες που είχε ο καθένας για την προσωπική του εξέλιξη» είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

«Αλλά ο Παπαδήμος ήταν προετοιμασμένος. Εδωσε μία απάντηση που σαφώς είχε μελετήσει το θέμα. Είπε χρειάζομαι 6-9 μήνες από την ώρα που θα το αποφασίσουμε και γι΄αυτό είπα εγώ ας γίνει η επιτροπή και ας προετοιμαστούμε να θέλουμε το λιγότερο δυνατό διάστημα. Αυτό ήταν το plan B που είχαμε εισηγηθεί τότε στην κυβέρνηση Παπαδήμου» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here