«Καρφί» Τσακαλώτου για Βαρουφάκη -Έγιναν «λάθη» στη διαπραγμάτευση

0
15

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από τον ανασχηματισμό στην ομάδα διαπραγμάτευσης και ο (συντονιστής πλέον) Ευκλείδης Τσακαλώτος  «κάρφωσε» στη Βουλή τον Γιάννη Βαρουφάκη, αφήνοντας να εννοηθεί σαφέστατα ότι έγιναν «λάθη» στη διαπραγμάτευση, τα οποία έκαναν αναγκαία τη βελτίωση στον συντονισμό…

«Όταν διαπραγματεύεσαι κάνεις και λάθη. Όταν δεν διαπραγματεύεστε δεν κάνετε λάθη. Εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη μας και γι’ αυτό λέμε την αλήθεια στο λαό. Γι’ αυτό κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για τον συντονισμό και την βελτίωση της διαπραγμάτευσης», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος τυπικά για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

«Μαθαίνετε, αλλά μαθαίνετε στου κασίδη το κεφάλι», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Όταν σας λέγαμε ότι δεν θα πάρετε παράταση χωρίς λεφτά, μας λέγατε κινδυνολόγους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε επίσης πως η προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε μόλις δύο μήνες παράταση του μνημονίου, αντί 6 μηνών που της πρότειναν οι εταίροι «για να στραγγαλίσει την επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή να στραγγαλίσει την Δημοκρατία, δεν πρόκειται για λάθος. Γιατί είσαστε στην ίδια μεριά».

«Ο Τσίπρας μας έλεγε ότι δεν θέλει να υπογράψει ο Σαμαράς ούτε μία μέρα παράταση και έχει το θράσος να λέει ο Τσακαλώτος ότι δεν υπογράψαμε 6 μήνες; Το θράσος έχει όρια», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here