«Καρφιά» Τσακαλώτου: ‘Εγιναν λάθη στη διαπραγμάτευση

2
5

Kαι δυσλειτουργίες και κενό συντονισμού στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, διαπιστώνει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος με απόφαση του πρωθυπουργού ανέλαβε επικεφαλής στις συζητήσεις με τους δανειστές. Και δεν είναι μόνο ότι το διαπιστώνει, το δηλώνει και δημόσια. Όσο δε και αν προσπαθεί να μην επικεντρώσει τα βέλη του στον Γιάννη Βαρουφάκη, τα λόγια του μιλάνε από μόνα τους…

Το κεντρικό στοιχείο της κριτικής του αφορά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση συνυπέγραψε την παράταση του τρέχοντος μνημονίου στις 20 Φεβρουαρίου, χωρίς να εξασφαλίσει εκταμίευση χρημάτων.

 «Ήταν λάθος της κυβέρνησης το γεγονός ότι δέχθηκε την προφορική διαβεβαίωση των δανειστών για χρηματοδότηση», λέει στην εφημερίδα «Επένδυση«.

«Το λάθος δεν ήταν του κ. Βαρουφάκη ή κάποιου άλλου μεμονωμένα, ήταν λάθος όλης της διαπραγματευτικής ομάδας. Η διαπραγμάτευση γίνεται σε πολλά επίπεδα και ο υπουργός Οικονομικών παραμένει ο υπεύθυνος της διαπραγμάτευσης. Τα σχέδια παραγκωνισμού του εκπορεύονται από εχθρικούς προς την κυβέρνηση κύκλους, και στην ουσία είναι σχέδια παραγκωνισμού ολόκληρης της κυβέρνησης. Χτυπάν ένα βασικό μέλος της για να χτυπήσουν επί της ουσίας την ίδια».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτοί που έγραψαν τι «βίβλο» αιωνιζοντας την επιστήμη τις ανθρώπινης συμπεριφοράς, το διακλάδωσαν σε όλες τις χώρες τις υφηλίου με διαφορετικούς τρόπους ΜΜΕ ώστε να μπορούν να συγκυβερνούν μετατοπίζοντας το σκεπτικό των ανθρώπων με το δικό τους συμφέρον.
    Φανταστείτε για τους τελευταίους τρις + μήνες μας έχουν κάνει δημόσιο οικονομικούς «λάζαρους» , Ενώ έχουν τι δύναμη να μας αφανίσουν από την αγορά.
    Γιατί δεν το έχουν κάνει?? Μήπως είναι για να γεμίζουν τις φυλλάδες με το ίδιο θέμα προωθώντας το φόβο ως παράδειγμα για να μην προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο κάποιοι άλλοι? Ενώ ολοη γνωρίζουν το αποτέλεσμα.
    Ο Βολεμένος καλομαθημένος Έλληνας τις κωλοτούμπας? Εντέλει, τους συνχαίρω αυτούς τους νέους εγγραφης τις νέας βίβλου (MME)διότι φαίνεται πως ακόμα μας έχουν μια εκτίμηση, πως εμείς οι Έλληνες γεννήσαμε το νόημα του θεάτρου, δημοκρατίας, πολιτικής.
    Να ευχαριστούμε τους προγόνους μας για άλλη μια φορα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here