Κασσανδρεία Χαλκιδικής: Πώς διώχνουν τους τουρίστες…‏

4
166

Ένα απλό, απλούστατο, παράδειγμα για να επιβεβαιώσουμε ότι αυτός ο τόπος θα αλλάξει πάρα πολύ δύσκολα -αν αλλάξει ποτέ.

Κασσανδρεία Χαλκιδικής, η πρωτεύουσα της Κασσάνδρας, του πρώτου ποδιού δηλαδή.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από την Καλλιθέα, όπου ο ιδιοκτήτης του μπουζουξίδικου δεν έκοβε ούτε μια απόδειξη και, όταν του έβαλε λουκέτο το ΣΔΟΕ, το άνοιξε με τον τσαμπουκά του για να τραγουδήσει ο αοιδός Πάνος Κιάμος.

Πάει, λοιπόν, ανυποψίαστος παραθεριστής στο κατάστημα «Γερμανός» στην Κασσανδρεία για να αγοράσει μπαταρία για το κινητό του. Σημειώστε ότι για εκείνον είναι απόλυτο εργαλείο δουλειάς, όχι απλής επικοινωνίας με φίλους και γνωστούς.

Η ώρα είναι δυο και πέντε το μεσημέρι, το κατάστημα έχει μισοκατεβασμένα ρολλά και κλειδωμένη πόρτα, ενώ μέσα εξυπηρετούνται πελάτες.

Χτυπάει την τζαμόπορτα, δεν του ανοίγουν, επιμένει, πλησιάζει βλοσυρός υπάλληλος και λέει κοφτά «Κλείσαμε, το απόγευμα στις 6 ανοίγουμε».

— «Μα έχω πρόβλημα, ήρθα από μακριά, μια μπαταρία θέλω», λέει ο άνθρωπός μας.

— «Δεν έχουμε, να την παραγγείλετε το απόγευμα και θα έρθει σε μια βδομάδα» απαντά εκνευρισμένα ο υπάλληλος.

Επανέρχεται ο παραθεριστής, πάντα έξω στο λιοπύρι: «Μήπως έχετε αντάπτορα να αλλάξω την κάρτα sim και να την βάλω σε ένα άλλο κινητό»;

— «Έχω, ελάτε στις 6 το απόγευμα, έχουμε κλείσει» απαντά ο κουρασμένος από τα βάσανα της ζωής υπάλληλος, που δροσίζεται από το air condition…

— «Mα σας παρακαλώ, είμαι εδώ και μου λέτε να έρθω το απόγευμα»;

— «Λυπάμαι, κλείσαμε» επιμένει εκείνος.

— «Βρε παιδί μου, είσαι σοβαρός», τρελλαίνεται ο παραθεριστής. «Είμαι στο λιοπύρι, σε παρακαλώ να μου δώσεις ένα εξάρτημα που έχεις, και μου λες να έρθω το απόγευμα»;

— Αυτό σας λέω, κλείσαμε» απαντά ο υπάλληλος και αποχωρεί θριαμβευτικά…

Μιλάμε για μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές της χώρας, με εκατοντάδες χιλιάδες ξένους και πολλές χιλιάδες Έλληνες που έχουν εκεί εξοχικά.

Φανταστείτε πόσες φορές θα έχει συμβεί κάτι ανάλογο με Ρώσους, Βρετανούς, Σκανδιναβούς, Ουκρανούς κλπ

Και σκεφτείτε τι θα μεταφέρουν στις πατρίδες τους οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι υποχρεώνονται να πληρώνουν τη Σουρωτή στις ξαπλώστρες τεσσεράμισυ ευρώ, παρακαλώ…

Το παράδειγμα είναι απλώς ενδεικτικό. Μη ρωτήσετε αν ο παραθεριστής θα ξαναπάει ποτέ στη Χαλκιδική…

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φυσικά κ ο τόπος αυτός δεν θα αλλάξει γιατι η νοοτροπία μας δεν μας το επιτρέπει.
  Θα ήθελα να μάθω ο » ανυποψίαστος» παραθετιστής μέχρι της 2 παρά 5 που ήτανε;
  Κ φυσικά θα εχει την απαίτηση απο τον υπάλληλο να τον εξυπηρέτηση αφού ετσι ευέλουμε, δεν σκέφτηκε οτι αυτός ο υπάλληλος με τα 600€ που παίρνει θα ξανα ανοίξει το απόγευμα κ θα εξυπηρέτηση κ αλλο κόσμο.
  Ελεος πια!

 2. Ακυρο το άρθρο το άρθρο σας!!! Δηλαδή ο υπάλληλος του Γερμανού που δεν κάθεται απο τις 8:30 το πρωι δεν πρέπει να ξεκουραστεί; Δημοσιογραφος της κλαψας!!!

 3. Μετά από 8 χρόνια που δουλεύω σε παρόμοιο κατάστημα και μάλιστα σε σημείο της Αθήνας με πελάτες τουρίστες όλο το χρόνο, να σε πληροφορήσω πως ουδέποτε τουρίστας σκέφτηκε να πάει σε κατάστημα όχι μόνο που είναι ήδη κλειστό αλλά δε μπαίνει καν 30 λεπτά πριν αυτό κλείσει. Γιατί αυτό βλέπεις θεωρείται απλό σε άλλες χώρες. Για κάνε μία βόλτα Αγγλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Τσεχία, χώρες στις οποίες έχω ταξιδέψει και ξέρω τι γίνεται και θα μάθεις τι σημαίνει ωράριο. Αυτό το κάνει μόνο ο Έλληνας ή άντε κανένας Τούρκος. Κι εγώ δουλεύω μέχρι τις 9 κάθε βράδυ αλλά δε συγκινείται η τράπεζα, η δημόσια υπηρεσία ή κάποιος άλλος όταν έχω κι εγώ δουλειές να τελειώσω.
  Υ.Γ καλό θα είναι όταν γράφουμε κάτι να βάζουμε και το ονοματάκι μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here