Κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ το 80% των Γερμανών

0
7

 

Κατά της ένταξης της Τουρκίας είναι η συντριπτική πλειονότητα των Γερ,ανών οι οποίοι επιθυμούν πιο αποφασιστική πολιτική εναντι του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση «ARD-DeutschlandΤrend» που διηνήργησε το Ινστιτούτο «infratest dimap» για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD

Συγκεκριμένα, το 80% των Γερμανών τάσσονται κατά της μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μόλις το 5% εκφράζουν κατανόηση για τη συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Συντριπτική (88%) είναι και η πλειοψηφία εκείνων που θα ήθελαν αποφασιστικότερη στάση της κυβέρνησής τους έναντι του Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, μόνο το 15% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ η συγκεκριμένη μέτρηση, ενώ το 69% ζητούν να ανασταλούν οι συνομιλίες για την απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Το 88% των Γερμανών θα ήθελαν πιο αποφασιστική στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της τουρκικής, με μόνο το 10% να εκτιμούν ότι η στάση του Βερολίνου ήταν σωστή.

Στην ερώτηση «Δεν ήταν η γερμανική κυβέρνηση αρκετά αλληλέγγυα προς την τουρκική, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος;» το 74% απαντά «όχι» και «ναι» απαντά το «18%». Συντριπτική (89%) είναι και η πλειοψηφία εκείνων που θεωρούν ότι στην Τουρκία απειλείται η Δημοκρατία, με μόλις το 5% να απαντά αρνητικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here