Κατά της υποψηφιότητας της Μέρκελ οι Γερμανοί

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Cicero, οι Γερμανοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε νέα υποψηφιότητα της Μέρκελ για την καγκελαρία.

Συγκεκριμένα, το 63% των Γερμανών, δηλαδή στα ανατολικά και στα δυτικά κρατίδια τα 2/3 των πολιτών τάσσονται κατά της τέταρτης θητείας την Άνγκελα Μέρκελ.

Το ποσοστό είναι στα δυτικά 63,8% και στα ανατολικά κρατίδια 64,8%. Μάλιστα στα ανατολικά κρατίδια της Θουριγγίας και της Σαξωνίας το ποσοστό φτάνει το 79% αντίστοιχα, ενώ πιο ενθαρρυντικά είναι για την καγκελάριο τα ποσοστά στα δυτικά κρατίδια της Βρέμης και του Σλέσβιχ Χόλσταϊν όπου κατά της Μέρκελ τάσσεται μόνο το 55%.

Οι άνδρες είναι εκείνοι που δεν επιθυμούν κυρίως νέα υποψηφιότητα από τη Μέρκελ κατά 66,1%, ενώ οι γυναίκες σε ποσοστό 61,9%. Σε ποσοστό 70% απορρίπτουν την υποψηφιότητα Μέρκελ οι ηλικίες 45-54. Κατά της νέας υποψηφιότητας Μέρκελ τάσσεται το 74,8% όσων δεν έχουν υψηλή μόρφωση, ενώ μόνο το 58,2% όσων έχουν πανεπιστημιακή.

Την απορρίπτει επίσης το 74,2% όσων έχουν μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ και κάτω, ενώ μόνο το 56,5% όσων έχουν μηνιαίο εισόδημα 4.000 ευρώ και πάνω γεγονός που υποδεικνύει ότι όσο μικρότερο είναι το εισόδημα και χαμηλότερο το μορφωτικό επίπεδο, τόσο μικρότερη αποδοχή έχει η Μέρκελ.

Σχεδόν στα ίδια συμπεράσματα κατέληξε κι έτερη δημοσκόπηση, αυτή του ινστιτούτου Enmid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με την οποία μόνο το 45% είναι υπέρ της Μέρκελ, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική της στο προσφυγικό της στοίχισε στη δημοφιλία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Εnmid για λογαριασμό του δημοσιογραφικού οργανισμού Funke, το 52% των Γερμανών επιθυμούν ως διάδοχο του νυν προέδρου Γιόακιμ Γκάουκ, τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, ενώ ακολουθεί σε προτιμήσεις (κατά 35%) ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*