Κατά της υποψηφιότητας της Μέρκελ οι Γερμανοί

0
6

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Cicero, οι Γερμανοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε νέα υποψηφιότητα της Μέρκελ για την καγκελαρία.

Συγκεκριμένα, το 63% των Γερμανών, δηλαδή στα ανατολικά και στα δυτικά κρατίδια τα 2/3 των πολιτών τάσσονται κατά της τέταρτης θητείας την Άνγκελα Μέρκελ.

Το ποσοστό είναι στα δυτικά 63,8% και στα ανατολικά κρατίδια 64,8%. Μάλιστα στα ανατολικά κρατίδια της Θουριγγίας και της Σαξωνίας το ποσοστό φτάνει το 79% αντίστοιχα, ενώ πιο ενθαρρυντικά είναι για την καγκελάριο τα ποσοστά στα δυτικά κρατίδια της Βρέμης και του Σλέσβιχ Χόλσταϊν όπου κατά της Μέρκελ τάσσεται μόνο το 55%.

Οι άνδρες είναι εκείνοι που δεν επιθυμούν κυρίως νέα υποψηφιότητα από τη Μέρκελ κατά 66,1%, ενώ οι γυναίκες σε ποσοστό 61,9%. Σε ποσοστό 70% απορρίπτουν την υποψηφιότητα Μέρκελ οι ηλικίες 45-54. Κατά της νέας υποψηφιότητας Μέρκελ τάσσεται το 74,8% όσων δεν έχουν υψηλή μόρφωση, ενώ μόνο το 58,2% όσων έχουν πανεπιστημιακή.

Την απορρίπτει επίσης το 74,2% όσων έχουν μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ και κάτω, ενώ μόνο το 56,5% όσων έχουν μηνιαίο εισόδημα 4.000 ευρώ και πάνω γεγονός που υποδεικνύει ότι όσο μικρότερο είναι το εισόδημα και χαμηλότερο το μορφωτικό επίπεδο, τόσο μικρότερη αποδοχή έχει η Μέρκελ.

Σχεδόν στα ίδια συμπεράσματα κατέληξε κι έτερη δημοσκόπηση, αυτή του ινστιτούτου Enmid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με την οποία μόνο το 45% είναι υπέρ της Μέρκελ, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική της στο προσφυγικό της στοίχισε στη δημοφιλία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Εnmid για λογαριασμό του δημοσιογραφικού οργανισμού Funke, το 52% των Γερμανών επιθυμούν ως διάδοχο του νυν προέδρου Γιόακιμ Γκάουκ, τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, ενώ ακολουθεί σε προτιμήσεις (κατά 35%) ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here