Καταδίκη για δύο περιοδικά που δημοσίευσαν φωτογραφίες του Ολαντ και της Γκαγιέ

0
15

 

 Γαλλικό δικαστήριο καταδίκασε τις διευθύνσεις των εβδομαδιαίων περιοδικών Voici και VSD να καταβάλουν εκάστη το ποσό των 1.500 ευρώ ως πρόστιμο διότι δημοσίευσαν την περασμένη Άνοιξη φωτογραφίες της Ζουλί Γκαγιέ, της συντρόφου του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διαμονή της για ένα Σαββατοκύριακο σε μια προεδρική κατοικία.

Σε αυτές τις φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα σε αυτήν την κατοικία που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Ανάκτορο των Βερσαλλιών απεικονίζονται ο πρόεδρος, η ηθοποιός, ο πατέρας της, όπως επίσης και ένα φιλικό ζευγάρι του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του τεράστιου κτίσματος.

Hollande-Gayet-photos-Voici

Όλοι τους, με εξαίρεση τον πρόεδρο, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας προσβολή του δικαιώματος του ιδιωτικού βίου.

Τα πρόσωπα που τράβηξαν τις φωτογραφίες δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Το δικαστήριο, συμφωνώντας με την εισήγηση του εισαγγελέα, καταδίκασε τους διευθυντές των περιοδικών «προσωπικά».

vsd

«Πρόκειται για την αναγνώριση του δικαιώματος του σεβασμού της προσωπικής ζωής, κανείς δε μπορεί να τραβάει φωτογραφίες στο εσωτερικό ενός ιδιωτικού χώρου, πρόκειται για μια σοβαρή εισβολή» σχολίασε ο Ζαν Ενοσί, δικηγόρος της Γκαγιέ και του πατέρα της σε επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο.

vsd1

Οι φωτογραφίες είχαν αρχικά δημοσιευτεί την 10η Απριλίου από το Voici.

Λίγες ημέρες αργότερα δημοσιεύτηκαν από το περιοδικό VSD επιπλέον φωτογραφίες. Ερωτηθείς σχετικά με τη δημοσίευση των φωτογραφιών, ο πρόεδρος Ολάντ είχε τονίσει ότι «για (εκείνον) είναι ανύπαρκτες» και είχε προσθέσει «Με αγγίζουν αλλά δεν πρέπει να με αφορούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here