Κατάδυση με βαθυσκάφος στην Κριμαία για τον Βλ. Πούτιν (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
30

Σε ένα μικρό υποβρύχιο επιβιβάστηκε και καταδύθηκε σε βάθος 83 μέτρων στα ανοιχτά της Κριμαίας για να δει από κοντά ένα ναυάγιο του 10ου αιώνα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση, ο Πούτιν κατέβηκε με βαθυσκάφος σε βάθος μεγαλύτερο των 80 μέτρων για να δει το ναυάγιο ενός βυζαντινού πλοίου που εντοπίστηκε τον περασμένο Μάιο στη Μαύρη Θάλασσα.

«Είναι μεγάλο το βάθος», παραδέχτηκε ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους όταν επέστρεψε στην επιφάνεια.

Η κατάδυση αυτή «είναι ένας ωραίος τρόπος για να θυμηθούμε πόσο βαθιές είναι οι ιστορικές ρίζες μας, όπως και η ιστορία των διεθνών σχέσεών μας», σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το κουφάρι του πλοίου είναι καλυμμένο με 40 πόντους ιλύος και γι’ αυτό είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς, όμως σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση. Το πλοίο «μετέφερε προϊόντα διασχίζοντας τον κόλπο του Μπαλακλάβα» και «υπάρχουν ελάχιστα σαν αυτό στη βόρεια Μαύρη Θάλασσα», διαβεβαίωσε.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κάνει ξανά κατάδυση με βαθυσκάφος, στη λίμνη Βαϊκάλη.

Το 2011 είχε βουτήξει στη Μαύρη Θάλασσα και επιστρέφοντας στην επιφάνεια έφερε μαζί του δύο αρχαίους αμφορείς. Πολλά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης αμφισβήτησαν την «ανακάλυψη» του Πούτιν καθώς οι αμφορείς δεν ήταν καλυμμένοι με φύκια ή με κοχύλια. Αρκετούς μήνες αργότερα ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, παραδέχτηκε ότι ήταν σκηνοθετημένη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here