Καταγγελία: Υπουργός έβγαλε στο εξωτερικό 80 χιλιάδες ευρώ

0
3
Αν  είναι έτσι πρόκειται για συνταρακτική είδηση.  Η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» γράφει ότι αναπληρωτής υπουργός, με άμεση εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, μετέφερε τον Μάρτιο στο εξωτερικό 80.000 ευρώ.

Η μεταφορά των χρημάτων φέρεται να έγινε από υποκατάστημα της Eurobank σε τραπεζικό ίδρυμα του Λουξεμβούργου, με μια μόνο συναλλαγή, μόλις δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η εφημερίδα δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία του, διότι -όπως γράφει- δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί του ώστε να έχει και τη δική του γνώμη.

Για το θέμα ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος δεν το διέψευσε και αρκέστηκε να σχολιάσει: «Δεν έχω υπόψη μου το δημοσίευμα, δεν μπορώ να σχολιάσω».

Αργότερα η κυβέρνηση απάντησε στην καταγγελία με non paper, καλώντας  την εφημερίδα να αποκαλύψει ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που έβγαλε τον Μάρτιο στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, διαφορετικά, όπως τονίζεται, θα πρόκειται για μια πρακτική «που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας».

Αναφερόμενοι στο δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρουν ότι περιμένουν από τη «Θεσσαλονίκη», στην αυριανή της έκδοση και στην ίδια σελίδα, να αναφέρει το όνομα, το ποσό και τα στοιχεία του λογαριασμού του υπουργού.

Όπως υποστηρίζουν, αν δεν το πράξει, «τότε θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει  τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας».

«Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση», σημειώνουν.

Τι γράφει η εφημερίδα:

80.000 ευρώ έβγαλε υπουργός στο Λουξεμβούργο!

Ερωτηματικό η στάση που θα τηρήσει το Μέγαρο Μαξίμου απέναντι στη σημερινή αποκάλυψη της “Θ”.

Μέγα πολιτικό ζήτημα προκύπτει για την κυβέρνηση από τη σημερινή αποκάλυψη της “Θ” ότι κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού ποσόν ύψους περίπου ογδόντα χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή της η “Θ” πρόκειται για μεταφορά χρημάτων τα οποία έγιναν μέσα στο Μάρτιο, δηλαδή περίπου δύο μήνες από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων από το εν λόγω στέλεχος.

Η μεταφορά των χρημάτων δεν έγινε τμηματικά, αλλά με μία και μόνη συναλλαγή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η “Θ” το ποσόν μεταφέρθηκε από υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank σε τραπεζικό ίδρυμα του Λουξεμβούργου. Τα χρήματα ανήκουν σε αναπληρωτή υπουργό ο οποίος έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης.

Η “Θ” η οποία διαθέτει τα πλήρη στοιχεία του αποφεύγει προς το παρόν να τα δημοσιοποιήσει, επειδή δεν κατέστη χθες δυνατή η επικοινωνία μαζί του προκειμένου να φιλοξενηθεί και η δική του γνώμη, καθώς το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικό πλήγμα, στον ίδιο και στην κυβέρνηση στην περίπτωση που η αιτιολόγηση για τη μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό δεν είναι επαρκής.

Το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να τον καλέσει αμέσως προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις γι’ αυτή την τουλάχιστον παράδοξη συμπεριφορά για εν ενεργεία κυβερνητικό στέλεχος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here