Καταγγελίες για ελλιπή αστυνόμευση στη Νίκαια – Μόνο ένα περιπολικό στον πεζόδρομο

 

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γαλλικής Liberation αποκαλύπτει την έλλειψη στα προληπτικά μέτρα ασφαλείας στη Νίκαια απευθύνοντας καταγγελίες κατά των αρμόδιων Αρχών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αντιθέτως με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, η είσοδος στον πεζόδρομο της Προμενέντ ντε Ανγκλέ δεν είχε την κατάλληλη φύλαξη από την αστυνομία τη νύχτα της 14ης Ιουλίου. Αυτή η έλλειψη αστυνόμευσης υποδεικνύει την υπερβολική αυτοπεποίθηση των αρμοδίων, σημειώνει η Liberation που επικαλείται πληροφορίες που έχει στην κατοχή της και επισημαίνει πως όσα λένε οι Αρχές καλύπτουν την πραγματικότητα.

Αμέσως μετά το μακελειό, ο Κριστιάν Εστροσί, πρώην δήμαρχος της Νίκαιας και πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου αναφέρθηκε στις ευθύνες τη κυβέρνησης: «Απορώ πώς το φορτηγό μπόρεσε και εισέβαλε στον πεζόδρομο;».

Στο μεταξύ ο δήμαρχος της Νίκαιας και οι κυβερνητικές Αρχές επιστρέφουν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών. Ο δήμαρχος κατηγορεί την κυβέρνηση επειδή δεν κινητοποίησε επαρκή αριθμό αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία της περιοχής.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Εστροσί ότι είχε πλήρη επίγνωση της αστυνομικής δύναμης που θα αναλάμβανε τη ύλαξη της εκδήλωσης καθώς η απόφαση είχε ληφθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως υπογραμμίζει η Liberation, για την πλήρη και ασφαλή φύλαξη της περιοχής θα έπρεπε σε ολόκληρο τον δρόμο να υπάρχουν περιπολικά προκειμένου να εμποδιστεί η ελεύθερη διέλευση αυτοκινήτων και συγκεκριμένα του μοιραίου φορτηγού που ανεμπόδιστα πραγματοποιήσε ξέφρενη πορεία 2 χλμ σκορπώντας τον θάνατο.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*