Καταγγελίες για ελλιπή αστυνόμευση στη Νίκαια – Μόνο ένα περιπολικό στον πεζόδρομο

0
5

 

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γαλλικής Liberation αποκαλύπτει την έλλειψη στα προληπτικά μέτρα ασφαλείας στη Νίκαια απευθύνοντας καταγγελίες κατά των αρμόδιων Αρχών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αντιθέτως με όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, η είσοδος στον πεζόδρομο της Προμενέντ ντε Ανγκλέ δεν είχε την κατάλληλη φύλαξη από την αστυνομία τη νύχτα της 14ης Ιουλίου. Αυτή η έλλειψη αστυνόμευσης υποδεικνύει την υπερβολική αυτοπεποίθηση των αρμοδίων, σημειώνει η Liberation που επικαλείται πληροφορίες που έχει στην κατοχή της και επισημαίνει πως όσα λένε οι Αρχές καλύπτουν την πραγματικότητα.

Αμέσως μετά το μακελειό, ο Κριστιάν Εστροσί, πρώην δήμαρχος της Νίκαιας και πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου αναφέρθηκε στις ευθύνες τη κυβέρνησης: «Απορώ πώς το φορτηγό μπόρεσε και εισέβαλε στον πεζόδρομο;».

Στο μεταξύ ο δήμαρχος της Νίκαιας και οι κυβερνητικές Αρχές επιστρέφουν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών. Ο δήμαρχος κατηγορεί την κυβέρνηση επειδή δεν κινητοποίησε επαρκή αριθμό αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία της περιοχής.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Εστροσί ότι είχε πλήρη επίγνωση της αστυνομικής δύναμης που θα αναλάμβανε τη ύλαξη της εκδήλωσης καθώς η απόφαση είχε ληφθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως υπογραμμίζει η Liberation, για την πλήρη και ασφαλή φύλαξη της περιοχής θα έπρεπε σε ολόκληρο τον δρόμο να υπάρχουν περιπολικά προκειμένου να εμποδιστεί η ελεύθερη διέλευση αυτοκινήτων και συγκεκριμένα του μοιραίου φορτηγού που ανεμπόδιστα πραγματοποιήσε ξέφρενη πορεία 2 χλμ σκορπώντας τον θάνατο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here