Κατάινεν – Μητσοτάκης για την επιτάχυνση του σχεδίου Γιούνκερ

0
2

 

Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζες Επενδύσεων συζήτησαν στη συνάντηση τους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κατάινεν.

Μάλιστα και από τις δύο πλευρές συμφώνησαν για την ανάγκη επιτάχυνσης της προώθησης επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα Γιούνκερ.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα στηρίξει κάθε ενέργεια που βοηθάει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενημέρωσε τον κ. Κατάινεν, ότι η Νέα Δημοκρατία προς αυτήν την κατεύθυνση προγραμματίζει συνάντηση εργασίας με φορείς και επιχειρήσεις, με στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας από ειδικούς της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην κατάρτιση των επενδυτικών σχεδίων προς χρηματοδότηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here