Κατάληψη στο γραφείο της Αντωνοπούλου για τον θάνατο «πενταμηνίτη»

0
7

 

Κατάληψη στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, πραγματοποίησε η συλλογικότητα «attack στην ανεργία και την επισφάλεια», διαμαρτυρόμενη για τον θάνατο εργαζόμενου στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Από την κορυφή του κτηρίου που στεγάζει το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού, στην οδό Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, οι καταληψίες κρέμασαν πανό που ανέφερε «κυβέρνηση-ΕΕ δολοφονούν – ανατροπή του ασφαλιστικού και εργασιακού Μεσαίωνα – κατάργηση των προγραμμάτων ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ – μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», ενώ έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του κτηρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση η συλλογικότητα ATTACK αναφέρει:

«Επισκεφθήκαμε απρόσκλητοι το γραφείο της υφυπουργού ανεργίας κα. Ράνιας ΑντωνοποΎλου κ αποφασίσαμε να το στολίσουμε…

Σε αυτό το κτίριο (Κοραή 4) στεγάζονται και οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), των ΕΣΠΑ δηλαδή, που χρηματοδοτούν την ανακύκλωση της ανεργίας.

Καθόλου τυχαία δεν είναι αυτή η συγκατοίκηση. Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι μαζί με την ΕΕ κ τα αφεντικά πρέπει να κάνουμε υπομονή, να μαστε φρόνιμοι για να υπάρχει σταθερό κλίμα. Έτσι λένε θα έρθουν επενδύσεις και θα ανοίξουν θέσεις εργασίας.

Επενδύσεις σαν αυτή της eldorado gold και του Άκτωρα στις Σκουριές, που καταστρέφουν το περιβάλλον, απειλούν ολόκληρα χωριά κ στα οποία «εργάζονται» εκατοντάδες σκλάβοι των voucher. Θέσεις εργασίας σαν τα πεντάμηνα που θέλει να επεκτείνει η κα υφυπουργός κ στον ιδιωτικό τομέα, που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές επειδή οι εργοδότες -εν προκείμενο οι δήμοι- μας αντιμετωπίζουν σα σύγχρονους σκλάβους.

Θέλουν να κάτσουμε φρόνιμοι κ να περάσουν το ασφαλιστικό που στέλνει τη νέα γενιά σούμπιτη στη μαύρη εργασία-δουλεία κ στη μετανάστευση!

Ως εδώ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ για την ανατροπή του εργασιακού κ ασφαλιστικού μεσαίωνα!

Κυβέρνηση κ δήμος Μεγαρέων να λογοδοτήσουν για το θάνατο του 35χρονου πενταμινήτη!

Ο δήμαρχος Μεγαρεων να πάψει να απειλεί τους απολυμένους πεντάμηνους κ το Συντονιστικό Αγώνα με μηνύσεις κ αντ’ αυτού να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση για να αποδοθούν οι ευθύνες. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά ομολογία ενοχής κ κίνηση πανικού – υπογραφή καταδίκης στη συνείδηση των πεντάμηνιτων, των ανέργων κ όλων τω εργαζομένων!

Κατάργηση των προγραμμάτων σύγχρονης σκλαβιάς ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ κ κάθε μορφής ελαστική σχέση εργασίας.

Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις. Ο χρόνος ανεργίας να μέτρα στα συντάξιμα έτη.

Να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι πενταμηνίτες στις θέσεις τους, με κανονικές προσλήψεις κ αξιοπρεπείς μισθούς. Ίσα δικαιώματα για ίση εργασία! Δεν είμαστε «ωφελούμενοι»!

Μόνιμη κ σταθερή δουλειά για όλους!

ATTACK στην ανεργία κ την επισφάλεια«

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here