Κατάληψη στο λιμάνι της Χίου από 800 πρόσφυγες – Ζητούν να πάνε Πειραιά

0
18

 

Στο λιμάνι της Χίου θα περάσουν τη νύχτα τους οι μετανάστες που έφυγαν το πρωί της Παρασκευής από Κέντρο Κράτησης, καθώς αρνούνται να μετακινηθούν στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας της Σούδας. Παρότι απέχει μόνο 500 μέτρα από τον χώρο πρόσδεσης των πλοίων, προτιμούν να μένουν εκεί ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να μπουν σε κάποιο καράβι και να αποφύγουν την επιστροφή τους στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το politischios.gr, το παράδειγμα των 500 ατόμων που «δραπέτευσαν» νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής από το πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός ακολούθησαν ακόμη 300 πρόσφυγες και μετανάστες με κατεύθυνσή τους το λιμάνι.

Χίος: «Κατάληψη» στο λιμάνι από 800 μετανάστες

Μετά τη μαζική έξοδο, η αστυνομική διεύθυνση Χίου έλαβε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποτρέψει νέες αποδράσεις.

Ήδη, εκτελούνται εργασίες για την επισκευή των συρματοπλεγμάτων της ΒΙΑΛ, ενώ η αστυνομία έχει τοποθετήσει αστυνομικούς, οι οποίοι εκτελούν περιπολία στην περίφραξη, για την αποτροπή νέων εξόδων.


Για την ενίσχυση της τοπικής αστυνομικής δύναμης έχουν φτάσει στο νησί δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, με συνολικά 45 άτομα, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν τόσο στην περιοχή της ΒΙΑΛ όσο και σε άλλα σημεία, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Οι περίπου 800 μετανάστες στην ουσία έχουν «καταλάβει» την αποβάθρα του λιμανιού της Χίου, και αρνούνται να μετακινηθούν σε άλλο σημείο -και ειδικότερα στον καταυλισμό της Σούδας.

Επιμένουν ότι θα μείνουν στο σημείο, μέχρι να τους παραλάβει πλοίο για τον Πειραιά. Οι τοπικές αρχές, ωστόσο, κατά πληροφορίες, δεν προτίθενται να τους εκδώσουν εισιτήρια, προκειμένου να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here