Κατάρα στον Χίτλερ και στους σφαγείς της Ιστορίας

Ο Χίτλερ υπήρξε μια από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες στη παγκόσμια ιστορία και ήταν το σημαντικότερο πρόσωπο της τελευταίας εκατονταετίας!

‘Ηταν προϊόν του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, όπου υπηρέτησε σαν δεκανέας, και έφερε εντός του συνολικά την αντίδραση του Γερμανικού λαού για την ήττα και ένα πλήθος από ιδέες τις οποίες έφερε εντός του  και  όλος ο Γερμανικός λαός.

Ξεκίνησε σαν αποτυχημένος ζωγράφος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη πολιτική. Από την αρχή διατύπωσε τις απόψεις του στο βιβλίο «Ο Αγών μου», το οποίο έγινε και το ευαγγέλιο της Γερμανίας. Ξεκινώντας από μια μπυραρία του Μονάχου ανέπτυξε πολιτική παράταξη και με διαφόρους θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους κατάφερε να αναρριχηθεί .

Είναι γνωστή η μεγάλη σφαγή των αντιπάλων του στις 30 Ιουνίου 1934 –η ημερομηνία της γέννησής μου– γνωστή ως νύχτα των μεγάλων μαχαιριών. Ακολούθησε και η πυρκαγιά στο Ραϊχσταγκ. Διαθέτοντας τρομερή ευγλωττία κατάφερε να πείσει τους πάντες και μετά το ’34 έπεισε και τον πρόεδρο Χίντερμπουρκ να του παραδώσει τη καγγελαρία.

Ο δρόμος ήταν ανοιχτός πιά! Ποτισμένος από τις ιδέες του Νίτσε και του Βάγκνερ, όπως πάρα πολύ κόσμος εκείνη την εποχή, εγκατέστησε αμέσως δικτακτορία, την οποία απεδέχθη ακαριαίως ο Γερμανικός λαός. Τη νύχτα των κρυστάλλων εξεδήλωσε καθολικό πόλεμο εναντίον των εβραίων με πολύ σκληρό τρόπο.

Το αβυσσαλαίο του μίσος για τους εβραίους ξεκινάει από την οικονομική κυριαρχία τους… και ίσως από ανεξήγητους ψυχολογικούς λόγους ακόμα. Διέθετε μεγάλη ευστροφία, φανατισμό φοβερό και -θα λέγαμε- στρατηγική ιδιοφυία, πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των πρώσσων στρατηγών του, πράγμα το οποίο δεν  συγχώρεσαν ποτέ στον πρώην δεκανέα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό το σχιζοφρενικό πρόσωπο κατάφερε μέχρι το ’38 να ανορθώσει την οικονομία της Γερμανίας μέσα από την συμμετοχή των μεγάλων εταιρειών και του Κρουπ.

Οργάνωσε με τέλειο τρόπο τον εξοπλισμό της Γερμανίας σε εντελώς σύγχρονο ύφος. ‘Εφτιαξε τον ισχυρότερο στρατό της Ευρώπης, μελέτησε τον μηχανοκίνητο αυτόματο και ταχύτατο πόλεμο , ο οποίος στήριζε όλη τους την επιτυχία στον αιφνιδιασμό. Η μεγαλοφυής αυτή οργάνωση οφείλεται στο Χίτλερ. Φυσικά, προσπάθησε να επεκτείνει τα όρια πρώτα στη χώρα του μέσα, με τη κατάκτηση της Πομερανίας, και εν συνεχεία την Αυστρία.

Από κείνη τη στιγμή ο Χίτλερ έγινε το ίνδαλμα των Γερμανών, ορκίζονταν στο όνομά του, πέθαιναν γι’ αυτόν, χωρίς διαμαρτυρία, ήταν ο Θεός τους.

Μέχρι το τέλος του πολέμου δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ, παρά τις καταστροφές και τις ήττες. Η εσωτερική αντίσταση ήταν μάταιη και ασήμαντη , όπως εκείνη του Στάουφεμπεργκ, με την απόπειρα δολοφονίας του. Παίρνοντας θάρρος απροκάλυπτα επιτίθεται στη Πολωνία και την καταλαμβάνει σε μερικές μέρες. Το λάθος της Ευρώπης ήταν ότι δεν είχε εκτιμήσει σωστά το αξιόμαχο της Γερμανίας. Και η Γερμανία πατώντας γερά στα πόδια της, (η Ευρώπη ήταν σε Νιρβάνα), δεν ήθελε να δεχτεί ότι μπορούσε μετά από 25 χρόνια να γίνει νέος Παγκόσμιος Πόλεμος , όταν ακόμα δεν είχαν θεραπευτεί οι πληγές του πρώτου.

Η στρατηγική μεγαλοφυία του Χίτλερ αποδείχτηκε αποτελεσματική!

Μέσα σε χρόνο μηδέν, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, εν μέρει η Σουηδία , είχαν γίνει γερμανικές κτήσεις και η προπαγάνδα του Γκέμπελ ανακοίνωνε θριαμβευτικά «Η Ευρώπη είναι πλέον ελεύθερη, τώρα όλοι μαζί εναντίον του κομουνισμού».

Θεωρούμε απαράδεχτο η νικήτρια Γαλλία του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου να κυριευτεί μέσα σε μερικές μέρες. Μετά τον ευφυέστατο ελιγμό του Χίτλερ να παρακάμψει τη γραμμή Μαζινό, οι Γάλλοι το φέρουν βαρέως. Μοναδική αντίσταση προέβαλλε η μεγάλη Βρεττανία, η οποία με αφάνταστο ηρωισμό κατάφερε να μην επιτρέψει ποτέ το πέρασμα της Μάγχης, παρόλες τις μεγάλες θυσίες! Ο Ουίστον Τσώρτσιλ, ο θαυμαστός αυτός άνθρωπος κατάφερε με την ψυχραιμία, με το φλέγμα και το χιούμορ του, να εμψυχώσει τη χώρα του.

«Το πούρο του Τσώρτσιλ νίκησε το Χίτλερ», ήταν το σήμα κατατεθέν της ψύχραιμης Αγγλίας.

Και μια εικαστική παρέμβαση. Οι δύο αρχηγοί ήταν και ερασιτέχνες ζωγράφοι, ο Χίτλερ είχε ήδη αποτύχει 2 φορές να μπεί στη Σχολή Καλών Τεχνών και είχε υιοθετήσει μια νατουραλιστική τεχνική, χωρίς ίχνος ευαισθησίας, μάλλον στο ύφος μιάς εμπορικής δουλειάς στη διάθεση ενός κοινού που σύχναζε στο κατάστημα του Εβραίου αφεντικού του στα νεανικά χρόνια του. Ο Τσώρτσιλ ήταν οπαδός του εμπρεσσιονισμού, μιας σχολής με πολλά πλούσια και έντονα χρώματα, ήταν δε πολύ ικανός τεχνίτης και το αποτέλεσμα πάντοτε χυμώδες. Εξαίρεση αποτελούσε ο Στάλιν, του οποίου δεν έχουμε δει ποτέ έργα. Παραταύτα, υποστήριζε τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό που ήταν και η γραμμή του κόμματος!

Μετά το ’43 η έπαρση, η ξαφνική επιτυχία, άρχισε να επιδρά στη ψυχολογία του Χίτλερ και ξεκίνησε να κάνει φοβερά στρατηγικά λάθη. Το πιο σημαντικό είναι ότι άνοιξε πάρα πολλά μέτωπα υπολογίζοντας στις προηγούμενες επιτυχίες. Το σημαντικότερο ήταν το ρωσικό μέτωπο. Το δεύτερο ολέθριο ήταν ότι επιχείρησε να κατακτήσει τον Ατλαντικό, υπολογίζοντας στη νέα γενιά θωρηκτών, όπως το ΦΟΝΣΠΕ, και το πλήθος των πολεμικών καραβιών και υποβρυχίων.

Υπολόγισε και πάλι στο στοιχείο του αιφνιδιασμού με σημαντικές επιτυχίες. Ταχύτατα προχώρησε στη Ρωσία φτάνοντας ως τη Μόσχα.

Είναι γνωστό ότι και ο Ναπολέων και ο Χίτλερ σταμάτησαν στη Μόσχα. Ο λόγος ήταν όχι μόνον ο  στρατηγός Κουτούζωφ με τον Ναπολέων και ο Ζούκωφ με το Χίτλερ, αλλά και ο στρατηγός χειμώνας! Η πορεία προς το Στάλιγκραντ στρατηγικά ήταν πολύ έξυπνη, πίσω κρύβονταν τα πετρέλαια. Όπως είπαμε, ο στρατηγός Ζούκωφ και ο στρατηγός χειμώνας άλλαξαν τα σχέδια του Χίτλερ, κόβοντας στα δύο το γερμανικό στρατό. Ήταν η αρχή του τέλους. Δεν μπορώ να υπολογίσω το μέγεθος του πολέμου αν το Στάλιγκραντ έπεφτε.

Η Αμερική μπήκε στον πόλεμο και η απόβαση στην Νορμανδία σήμανε το τέλος. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι ο Χίτλερ είχε ξεκινήσει την κατασκευή της ατομικής βόμβας, όπως είχε ξεκινήσει και την διηπειρωτική μεταφορά όπλων. Ο Οπενχάιμερ και ο Αινστάιν είχαν βάλει τα θεμέλια για το φονικό αυτό όπλο. Είναι σίγουρο ότι η ατομική βόμβα στα χέρια του Χίτλερ θα ήταν το τέλος όλων μας.

Τα τελευταία χρόνια του πολέμου ο Χίτλερ ήταν άρρωστος και δεν έλεγχε το μυαλό του. Οι γερμανοί, επαναλαμβάνω, δεν εγκατέλειψαν ποτέ τον Χίτλερ και μέχρι τελευταία στιγμή θυσιάστηκαν για αυτόν. Στην ιστορία δεν καταγράφεται παρόμοια προσήλωση στον ηγέτη.

Πεθαίνοντας οι γερμανοί κραύγαζαν «Ζήτω ο Χίτλερ».

Το δε ολοκαύτωμα των εκατομμυρίων καμένων στους φούρνους αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία της ανθρωπότητας και η Γερμανία θα πρέπει να φέρει αιώνιες ενοχές.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΚΕΤΕ ΤΟΥ ΣΙΛΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΒΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΡΙΚΤΕΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΥΤΑ, ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Ποτέ δεν κατάλαβα ποιοι ήταν οι Ναζί  που φορτώθηκαν τα εγκλήματα του Χίτλερ και ποιοι οι αντιναζί. Υποψιάζομαι ότι ο Γερμανικός λαός υποστήριξε τον Χίτλερ σύσσωμος, σ’ όλα τα επίπεδα.

Η Γερμανία κατέρρευσε αλλά όχι για πολύ, η Αμερική την υποστήριξε και την ανασυγκρότησε όπως και όλη η Ευρώπη και έχτισε όλη τη Γερμανία. Ποτέ δεν κατάλαβα ποιοι ήταν οι Ναζί που φορτώθηκαν τα εγκλήματα του Χίτλερ και ποιοι ήταν οι αντιΝαζί.

Υποψιάζομαι ότι ο γερμανικός λαός υποστήριξε το Χίτλερ σύσσωμος σε όλα τα επιπέδα.

Η Ελλάδα συμμέτειχε στην ανασυγκρότηση της Γερμανίας και βοηθήθηκε ιδιαίτερα από αυτή στέλνοντας μετανάστες που εργάστηκαν και κέρδισαν χρήματα, όπως λέει και ο στίχος «Δε θέλω κλάμα και φασαρία αύριο φεύγω στη Γερμανία…» και άλλος στίχος «Στο σταθμό του Μονάχου…άχου» αναστέναζε όλη η Ελλάδα!

Σήμερα και πάλι η Γερμανία είναι η σημαντικότατη χώρα της Ευρώπης και ηγέτης της Ευρωπαικής Ένωσης. Ότι δεν κατάφερε ο Χίτλερ και ο Κάιζερ, το κατάφερε η σύγχρονη Γερμανία με τη Μέρκελ!

Σε τρυφερή ηλικία έζησα τον πόλεμο και την καταστροφή, συγχωρήστε μου μια αγανακτισμένη κραυγή.

ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ….   Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ…    ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

18.000.000 ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

40.000.000 ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΡΑ.

*Ο Δημήτρης Μυταράς έγραψε το άρθρο για τον Χίτλερ με αφορμή τη χθεσινή ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα.

Σχετικά Άρθρα

24 Σχόλια
 1. Ο/Η Ελενα λέει:

  Δεν έχω να πω τίποτα απλά καταπληκτικό!

 2. Ο/Η giorgos λέει:

  oi ebraioi piran apozimiosis apo tin germania…..emeis giati den apozimio8ikame????? 42 xronon itan o pappous moy otan ton ektelesan mazi me alloy 26……

 3. Ο/Η .γιαννης λέει:

  Οι συγχρονες δικτατορίες λειτουργούν ακόμη. Οπως κι ο Χιτλερ, ετσι και το ΔΝΤ κατακτουν τις χώρες, τη μια μετά την άλλη. Η έννοια του χρέους και των επιτοκίων είναι η καινουργια μάστιγα που ανακάλυψαν, για την κυριαρχία του κόσμου. Συμβάλλουν βέβαια και οι εγχώριοι πολιτικοί ως νέοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ και προδίδοντας την πατρίδα που πάντοτε την θέλανε ως γη της επαγγελίας (και ήτανε) από τους Πέρσες ως σήμερα. Αφού δεν μπόρεσαν να μας κατακτήσουν μέσω πολέμου, το ΔΝΤ και το μνημόνιο θα τα καταφέρουν. Και οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ φωνάζουν γιατί να μειωθεί το δημόσιο. Χωρίς τους σύγχρονους ΕΦΙΑΛΤΕΣ κανείς δεν θα μπορούσε να μας αγγιξει. Για όλα φταίει το δημόσιο τερατούργημα που δημιουργήθηκε ( 830 δισ. ευρώ τα τελευταία δεκα χρόνια). Καθένας είναι συνυπεύθυνος, στον βαθμό που του αναλογεί. Από το πιο μικρό ρουσφέτι, μέχρι τη SIEMENS ( γερμανική, τυχαίο ? ), το βατοπαίδι και τα υποβρύχια. Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του

 4. Ο/Η George λέει:

  Το σχόλιο για το πως οι ιδέες του Νίτσε επηρρέασαν τον Χίτλερ σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Αυτή είναι η κυριάρχη εντύπωση αλλά είναι λανθασμένη. Ο ίδιος ο Νίτσε δεν δήλωσε αντισημίτης. Έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές πως η φιλοσοφία του διαστρεβλώθηκε με τρόπο τέτοιο ώστε να εξυπηρετήσει αντισημιτικά κινήματα κι αργότερα εθνικιστικά-ναζιστικά. Αν θυμάμαι καλά, πρωτεργάτρια σε αυτό ήταν η ίδια του η αδερφή, η οποία ασπαζόταν τέτοιες ιδέες.
  Από την άλλη, ο Βάγκνερ είναι πράγματι γνωστός για τον εθνικισμό-παγγερμανισμό που είναι κυρίαρχος στο έργο του. Και μάλιστα, ο Νίτσε στο έργο του «Νίτσε εναντίον Βάγκνερ» τον κατηγορεί για εκπεσμό σε αυτά που ο ίδιος απεχθάνεται μεταξύ των οποίων τον αντισημιτισμό!!

 5. Ο/Η Ιασων Σταθαμοπουλος λέει:

  Ο Ουίστον Τσώρτσιλ, ο θαυμαστός αυτός άνθρωπος……???Μαλλον δεν εχετε διαβασει καθολου ιστορια κ.Μυταρα,γιατι αν το ειχατε κανει θα ξερατε οτι αυτος ο χοντροκομμενος εγγλεζος ηταν πολυ μεγαλυτερο καθαρμα απο τον Χιτλερ και εξαιτιας του πεθαναν εκατομμυρια αθωοι.Αλλα φευ,η ιστορια δεν γραφει τα «κακα» των νικητων.Και μην ξεχνατε κ.Μυταρα οτι ο Ουίστον Τσώρτσιλ, ο θαυμαστός αυτός άνθρωπος,ηταν απο τους πρωτεργατες και υποκινητες του ελληνικου εμφυλιου.Αλλα για οτι εγινε τοτε παντα θα φταιει ο Χιτλερ και οχι ο Ουίστον Τσώρτσιλ, ο θαυμαστός αυτός άνθρωπος και ο αλλος υπεροχος ανθρωπος ο Ρουζβελτ.Εχετε γεια βρυσουλες…..

 6. κυριε μυταρα δεν καταλαβαινω με ποιανου το μερος εισαστε.διαβαζοντας το κειμενο σας . σας παρακαλω βοηθηστεμε να το κατανοησω καλυτερα.

 7. γιαννη συμφωνω μαζι σου τα γραφεις πολυ σωστα.θελω να σου επισης οτι η ελλαδα εφθασε στο χειλος της συμφορας και απο κατα αλλα επιφανεις ελληνες που κρατανε για τον εαυτοτους την μεριδα του λεοντος.κατα τα αλλα οιεπιφανεις αυτοι κυριοι μυριζουν αποτ κεφαλι .κανοντας διαφορου ειδους παγαποντιες σε βαρος μιας εντιμης μεριδας ελληνων.

 8. Ο/Η Μάρκος Μάνου λέει:

  Θα συμφωνήσω φυσικά μαζί σας κ. Μυταρά, κατάρα στον Χίτλερ και στον φασισμό του. Από κει και πέρα δεν θα συμφωνήσω στο ότι απαξιώνεται την όποια αντίσταση μπορούσε να υπάρξει εντός της Γερμανίας ενάντια στο φασίστα και αρχισφαγέα των λαών Χίτλερ. Δεν θα συμφωνήσω ότι τον ήθελε η πλειοψηφία της Γερμανίας, όπως δεν θα συμφωνήσω και στην ωραιοποίηση ίσως και ηρωοποίηση που κάνετε στον Τσώρτσιλ.
  Και νομίζω η ιστορία δεν αλλάζει, όσο και αν θέλουν κάποιοι, όσο και αν και εσείς προσπαθήσατε έντεχνα να απαξιώσετε την νίκη του Σοβιετικού στρατού ενάντια στον φασισμό του Χίτλερ. Διότι αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, ο Σοβιετικός στρατός νίκησε τον Χιτλερικό φασισμό. Και ας εξετάσουμε και κάποτε αντικειμενικά ποιός έδωσε έδαφος στον Χίτλερ για να κάνει αυτό τον πόλεμο, ποιος ήταν ο ρόλος της Αγγλίας; της Γαλλίας; αλλά και γενικότερα της Δύσης;

 9. Ο/Η Κουτσιουκης Γιώργος λέει:

  Νομίζω πως για να είμαστε ωραίοι, όταν μιλάμε για την χιτλερική Γερμανία, μάζι με όλα τα κακά, θα πρέπει να λέμε και τι ήταν αυτό που έκανε τον γερμανικό λαό να ασπαστεί τον Χίτλερ. Δηλ. θα πρέπει να λέμε πως: οι νικήτες του Α παγκοσμίου πολέμου, με την συνθήκη των Βερσαλλιών, επέβαλαν στην ητημένη Γερμανία τους πιο εξοντωτικούς όρους που θα μπορούσαν. Οι όροι που τους επέβαλαν (οι Γάλλοι, επειδή είχαν χάσει παλιότερα στον γαλλογερμανικό πόλεμο)ήταν πραγματικά υπεροπτικοί. Αυτό, όπως είναι λογικό, πείραξε το ένστικτο επιβίωσης των Γερμανών και τους έκανε εθνικιστές. Όποτε μόλις είδαν έναν ‘άνθρωπο’ που μπορεί να τους γλιτώσει απ’ τον αφανισμό, έτσι εθνικιστές που είχαν (φυσιολογικά) γίνει, τον ασπάστηκαν.


Αφήστε το σχόλιο σας

*