Καταρρέουν τα κάστρα του ΙΚ – Κυβερνητικοί μπήκαν και σε άλλη πόλη κοντά στην Παλμύρα

0
8

 

Υποστηριζόμενοι από τη ρωσική αεροπορία, δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και σύμμαχοί τους, μπήκαν την Κυριακή στην ελεγχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη αλ-Καριατάιν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση κρατικών μέσων ενημέρωσης και οργάνωσης που παρακολουθεί τον πόλεμο, η πόλη είχε περικυκλωθεί σταδιακά εδώ και λίγες ημέρες.

Η αλ-Καριατάιν βρίσκεται 100 χιλιόμετρα δυτικά της Παλμύρας, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν ανακαταλάβει την περασμένη Κυριακή από το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει την πόλη στα τέλη Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την πόλη στην οποία το Ισλαμικό Κράτος κατεδάφισε το αρχαίο χριστιανικό μοναστήρι του Αγίου Ιουλιανού, 1.600 ετών, στις 6 Αυγούστου.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως οι μάχες συνεχίζονται ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος και κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη, η οποία περιβάλλεται από υψώματα.

«Πρακτικά μιλώντας, μπορεί κανείς να πει ότι η πόλη έπεσε στρατιωτικά επειδή το καθεστώς ελέγχει τους γύρω λόφους», δήλωσε στο Ρόιτερς ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here