Οπιούχα χάπια για τζιχαντιστές κατασχέθηκαν στον Πειραιά

0
11

 

Οι αρχές δίωξης ναρκωτικών πέτυχαν σημαντική επιτυχία στο λιμάνι του Πειραιά.

Έρευνα του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και του κλιμακίου της αμερικανικής DEA στην Αθήνα αποκάλυψε container με 26 εκατομμύρια οπιούχα χάπια με την εμπορική ονομασία Tramadol. Το container είχε φτάσει στο ΣΕΜΠΟ του Πειραιά στις 10 Μαΐου από την Ινδία και ο τελικός του προορισμός ήταν εταιρεία στη Λιβύη που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με τζιχαντιστές του ISIS.

Το δηλωθέν φορτίο του πλοίου όπου βρέθηκαν τα χάπια ήταν πετσέτες και τραπεζομάντιλα. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να φύγει για τη Λιβύη. Αντίστοιχο φορτίο με χάπια, με αποστολέα την ίδια ινδική εταιρεία και προορισμό την ίδια παραλήπτρια εταιρεία στη Λιβύη, είχε κατασχεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές ανέμεναν να δουν αν αλλάξει η τελική χώρα προορισμού, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε γι’ αυτό προχώρησαν σε κατάσχεση του φορτίου σήμερα.

Οπιούχα χάπια σαν τα Tramadol και τα Captagon, σύμφωνα με αναφορές, καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες από τους τζιχαντιστές του ISIS προκειμένου να έχουν αυξημένη αντοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here