Κατατέθηκε στη Βουλή ως κατεπείγον το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα

0
7

 

Κατατέθηκε στη Βουλή με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Το νομοσχέδιο εμπεριέχει δύο άρθρα και τις υπογραφές μόνο των συναρμόδιων επί του νομοσχεδίου υπουργών. Δηλαδή των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Κατρούγκαλου, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Μάρδα, Νίκου Παρασκευόπουλου και Νίκου Βούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο είχε κατατεθεί από τις 5 το απόγευμα στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής, ενώ δημοσιεύθηκε τελικά στις 7.10 στον ιστότοπο της Βουλής. Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει χειρόγραφα στην επιστολή της ότι το νομοσχέδιο έφτασε στις 6 το απόγευμα.

Η αιτιολογική έκθεση και οι διατάξεις του σχεδίου νόμου

Το πρώτο άρθρο περιλαμβάνει το κείμενο της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και το δεύτερο άρθρο σειρά προαπαιτούμενων φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων.

Σύμφωνα με το άρθρο 109 του κανονισμού της Βουλής, «νομοσχέδια που κατατίθενται από την κυβέρνηση ως κατεπείγοντα κατά το άρθρο 76 παρ. 4 του Συντάγματος, παραπέμπονται αμέσως στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής» και «ο πρόεδρος της Βουλής ορίζει ανάλογη προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης (σ.σ. της Επιτροπής), σύμφωνα με το άρθρο 89 παρ. 4».

Αν η Επιτροπή αποδεχθεί το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, προβαίνει στην επεξεργασία και την εξέταση του νομοσχεδίου ενώ αμέσως μετά την υποβολή της έκθεσης της Επιτροπής, εγγράφεται κατά προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη.

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται σε μία συνεδρίαση που διαρκεί κατ΄ ανώτατο όριο δέκα ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here