Κατέθεσε την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ ο Κασσίμης για τις διαγραφές δημοσιογράφων

0
44

 

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαγραφή των δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ, για τη στάση που κράτησαν πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 ο πρώην υπουργός και παλαίμαχος δημοσιογράφος Θεόδωρος Κασσίμης κατέθεσε την δημοσιογραφική του ταυτότητα στην ΕΣΗΕΑ.

Στην επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο κ. Κασσίμης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Επειδή πολύ φοβούμαι ότι το επόμενο βήμα μπορεί να είναι η απαίτηση να τοποθετηθεί Κυβερνητικός Επίτροπος σε όποιο μέσο αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, κατά τα πρότυπα της Τουρκίας του κ. Ερντογάν, σας ζητώ να δεχθείτε την ανάκληση της ιδιότητας μου ως μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέχρις ότου η διοίκηση του συνδικαλιστικού μας οργάνου καταγγείλει τις ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του Π.Σ. ή το αντιδημοκρατικής και ανελεύθερης νοοτροπίας σημερινό Π.Σ. εκδιωχθεί, με την ψήφο των ελεύθερων δημοσιογράφων, στις επόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ».

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Κασσίμης αναφέρει: «Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ενώ ήμουν εκλεγμένος εκπρόσωπος της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όταν, το 1984, τοποθετήθηκα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, παραιτήθηκα αμέσως, δηλώνοντας ότι θεωρώ ασυμβίβαστο να διατηρώ ταυτόχρονα τις δύο αυτές ιδιότητες οι οποίες μπορεί να μου δημιουργούσαν συνειδησιακό πρόβλημα, ερχόμενη σε αντίθεση η κομματική με τη συνδικαλιστική μου δράση ή αντίστροφα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here