Σ. Μισέλ: Καθήκον της δημοκρατίας η μάχη κατά των εχθρών της ελευθερίας

0
6

 

Μάχη κατά των εχθρών της ελευθερίας», κήρυξε ο πρωθυπουργός του Βελγίου μιλώντας ενώπιον του βελγικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου.
Τόνισε ότι καθήκον της δημοκρατίας είναι να πολεμήσει τους εχθρούς της ελευθερίας προασπίζοντας το «κράτος δικαίου». Ο ίδιος κάλεσε στη συνέχεια όλα τα κόμματα σε εθνική ενότητα και πρόσθεσε πως «ο φανατισμός και ο ρατσισμός είναι δηλητήρια που προσπαθούν να διαιρέσουν και να καταστρέψουν».

Είναι πιθανό είπε, υπάρξουν κι άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες όμως δεν θα πετύχουν το σκοπό τους. «Κανένας πανικός, κανένας διχασμός, κανένα πνεύμα εκδίκησης δε θα επικρατήσει. Θα ενεργήσουμε με αξιοπρέπεια και αμείλικτη βούληση. Θα προστατέψουμε τις αξίες μας»

Η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας τα οποία θα επιβαρύνουν το βελγικό προϋπολογισμό για το 2016 με επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στο Βέλγιο περιλαμβάνονται οι αυστηροί αστυνομικοί έλεγχοι στα σύνορα της χώρας, η κινητοποίηση επιπλέον 520 στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων, η επέκταση του δικτύου καμερών παρακολούθησης, η καταγραφή δεδομένων των επιβατών αεροπορικών και σιδηροδρομικών μεταφορών, η αναθεώρηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και η φυλάκιση των ξένων μαχητών που επιστρέφουν στο Βέλγιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here