Κατηγορείται για μίζα ο Ανδρέας Μαρτίνης -«Είμαι αθώος, τα λεφτά είναι νόμιμα»

0
7

 

Για την Παρασκευή ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία, κατηγορούμενοι για υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατομμυρίων μάρκων.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τονίζοντας πως δεν έλαβαν ποσά από χρηματισμό. Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου τους Γιάννη Θωμά, η Γ. Μαρτίνη υποστηρίζει ότι τα χρήματα σε λογαριασμούς της που εντόπισαν οι δικαστικές αρχές προέρχονται από οικογενειακή της περιουσία, και τα διαχειριζόταν δικηγόρος -συγγενικό της πρόσωπο. Ο ίδιος ο κ. Μαρτίνης ανέφερε πως «όλα τα ακίνητα είναι απολύτως νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, ο άλλοτε επικεφαλής του «Ερρίκος Ντυνάν» (και του Ερυθρού Σταυρού) έλαβε «δώρο» ύψους 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρεία που επιλέχθηκε για την κάλυψη αναγκών του «Ερρίκος Ντυνάν», σε νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Μέρος των χρημάτων αυτών, όπως λέει  ο ανακριτής, δαπανήθηκαν από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου δίπλα στο νοσοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here