Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις του μνημονίου – Απορρίπτουμε νέες απαιτήσεις

0
9

 

Η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, αλλά στο πλαίσιο μίας εθνικής μεταρρύθμισης, η οποία στηρίζεται στις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος την Τρίτη στις Βρυξέλλες στη δεύτερη τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των Διαπραγματεύσεων της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενημέρωσε την Επιτροπή για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης στο ασφαλιστικό. Όπως είπε, σε καμία περίπτωση, δε θα δεχθεί πρόσθετες υποχρεώσεις που δεν απορρέουν από συμβατικές δεσμεύσεις ή ανάγονται στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ιδίως σε ό,τι αφορά τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος υπέρ των αδυνάτων και των μεσαίων στρωμάτων.

Η Επιτροπή θα πραγματοποιήσει δεύτερη επιτόπια επίσκεψη στην Αθήνα τον Μάιο, προκειμένου να εξετάσει επί τόπου την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και να έρθει σε επαφή με δημόσιους φορείς και κοινωνικούς εταίρους.

Λιγό μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο υπουργός έκανε την παρακάτω δήλωση: «Έχουμε κατακτήσει, για λόγους, όχι μόνο διαφάνειας, αλλά και ευαισθητοποίησης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το τι γίνεται στο μεγάλο αυτό μέτωπο. Ενημέρωσα λοιπόν τους ευρωβουλευτές, ότι εμείς θα σεβαστούμε μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις μας, αλλά στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης που έχει εθνικό σχεδιασμό και επιδιώκει και ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο, τους εξήγησα και νομίζω το αποδέχθηκαν όλοι, ότι απορρίπτουμε νέες απαιτήσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τη συμφωνία του Ιουλίου, που ουσιαστικά θέτουν στο τραπέζι πράγματα για τα οποία ποτέ δεν έχουμε συμφωνήσει και που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε. Θέλω να ελπίζω λοιπόν ότι οι διαπραγματεύσεις, αν και σκληρές πρόκειται να έχουν ένα αίσιο τέλος, και το βάρος του Ευρωκοινοβουλίου σε αυτή την προσπάθεια είναι σημαντικό».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here