Κατρούγκαλος: Καμία μείωση των κύριων συντάξεων – Αναγκαίο να αυξηθούν οι ήδη υψηλές εργοδοτικές εισφορές

0
8

 

Νέα διαβεβαίωση ότι δε θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

«Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις» επανέλαβε και είπε ότι παλέψει ιδιαίτερα στη διαπραγμάτευση, από 01/01/2017, να θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος, όποιος ξεκινάει να πληρώνει τις νέες εισφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε, επίσης ότι η κυβέρνηση έχει προβλέψει ειδικές ρυθμίσεις για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες, οι οποίες θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από ασφαλιστικές κλάσεις, που προ πολλού έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα». Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι, μόνο με τον υπολογισμό στη βάση του πραγματικού εισοδήματος, «ωφελούνται, όσοι δηλώνουν εισόδημα, μέχρι 19.000 ευρώ κατά μέσο όρο».

Σχετικά με τις εργοδοτικές εισφορές, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι οι εισφορές είναι πράγματι πολύ υψηλές, «από τις υψηλότερες στην Ευρώπη», επισημαίνοντας, ωστόσο ότι είναι αναγκαίο «να αυξηθούν για μία τριετία, για να μπορούμε να καταβάλουμε συντάξεις». «Θέλω να ελπίζω ότι στο τέλος της τριετίας, ενδεχομένως και νωρίτερα, θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μία πραγματική μείωση των εισφορών» διευκρίνισε.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, διαβεβαίωσε ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για την προστασία του διανεμητικού χαρακτήρα του συστήματος, μίας κοινωνικής αναδιανομής προς όφελος των φτωχότερων και των μεσαίων στρωμάτων, παραμένουν. «Το εισόδημα των συνταξιούχων θα το υπερασπίσουμε πάση θυσία».

Είπε επισης  ότι πέρα απο τις κύριες συντάξεις η κυβέρνηση θα φροντίσει ώστε να μην υπάρξει καμία απολύτως μείωση, που θα πλήξει το εισόδημα των μικρών και μεσαίων συνταξιούχων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here