Κατρούγκαλος: Κανένας που παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ πλήττεται

0
6

 

Ο υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που ψηφίσθηκε χθες και υπογράμμισε ότι κανένας που να έχει εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ πρόκειται να… ματώσει κι άλλο οικονομικά.

«Θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν ‘νόμος λαιμητόμος’ «,  δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. «Εξαφανίζουμε τις αιτίες των ελλειμμάτων, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα το σύστημα έδινε, έδινε, έδινε» είπε ο υπουργός Εργασίας.

«Αυτοί που έχουν πάνω από 30.000 – 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν» είπε, συμπληρώνοντας ότι «ακούγονται αλχημείες για το νούμερο», ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται».

Αναφορικά με τη διαμόρφωση της σύνταξης, εξήγησε ότι, η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, διευκρινίζοντας ότι «επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002».

«Το μπλοκάκι δεν θα δίνει ασφαλιστική εισφορά στο 20%, όπως οι υπόλοιποι» είπε ο Υπουργός Εργασίας σχετικά με όσους εργάζονται με μπλοκάκι και ξεκαθάρισε ότι, «κάθε πηγή εισοδήματος από εργασία θα αποδίδει 20% εισφορά».

«Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» σημείωσε σχετικά με την περικοπή του ΕΚΑΣ και διευκρίνισε ότι, «όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».

«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης» τόνισε.

«Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απέξω» είπε τέλος ο υπουργός Εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here