Κατρούγκαλος: Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν στο ακέραιο

0
5

 

Αισιόδοξος ότι το πακέτο προληπτικών μέτρων, που απαιτεί το ΔNT αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι, δεν θα ενεργοποιηθεί εμφανίζεται σε συνέντευξή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Κανένας ‘κόφτης’ δεν θα ενεργοποιηθεί, γιατί οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν στο ακέραιο«, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ υπογράμμισε ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι απολύτως συμπαγείς.

«Δεν θα υπάρχουν διαρροές«, σημείωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, «ακριβώς γιατί πετύχαμε να αδρανοποιήσουμε τις νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές αιχμές του μνημονίου με τα δικά μας μέτρα. Και τη συγκράτηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης την κάνουμε με τέτοιο τρόπο που να πραγματοποιείται αναδιανομή υπερ των φτωχότερων και των χαμηλότερων μεσαίων στρωμάτων«.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αποτυπώνει τον εθνικό σχεδιασμό μιας σαρωτικής μεταρρύθμισης, η οποία επιδιώκει να καταστήσει το σύστημα βιώσιμο, αλλά ταυτόχρονα να το μετασχηματίσει βάσει των αρχών της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Η μεταρρύθμιση αυτή«, ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα, όπως όλες οι προηγούμενες. Η ύπαρξη ενός μόνο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, υπό την απόλυτη εγγύηση του κράτους, καθιστά χωρίς νόημα τη διάκριση υγιών και ελλειματικών ταμείων«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here