Κατρούγκαλος: Αμυνόμαστε στις ομαδικές απολύσεις

0
6

 

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι δεν είναι υπό διαπραγμάτευση η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι εκτός μνημονίου.

Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι στο επίκεντρο είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Αμυνόμαστε στις ομαδικές απολύσεις» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε να κρατήσουμε την κατάσταση, όπως είναι σήμερα, γιατί είναι απαράδεκτη, είναι εργασιακή ζούγκλα. Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε την κοινωνική Ευρώπη».

Όσον αφορά στην πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως αυτή αφορά, κυρίως, διαδικαστικά ζητήματα και το ποιος θα έχει την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τις εγγυήσεις κατά των ομαδικών απολύσεων.

«Στην Ελλάδα έχουμε τον υπουργό Εργασίας. Εάν κρατήσουμε τις εγγυήσεις, εγώ δεν θα θεωρούσα σημαντικό πρόβλημα να μην είναι ο υπουργός Εργασίας, αλλά κάποιο άλλο όργανο, το οποίο να έχει βέβαια κατοχύρωση αντικειμενικότητας, δημόσιο χαρακτήρα και να μπορεί να εκπληρώνει με ανάλογο τρόπο αυτό που εκπληρώνει, αυτή τη στιγμή, ο υπουργός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here