Κατρούγκαλος: Εγώ είμαι ταξικός αποστάτης!

0
6
砄顱Ʝ 쥠蝬ᠧ쥱޳顲 䩜�򺊅𥮥񣡳ߡ ꡩ 宝� �󷥤߯�쯵 "Ū䧬缾ᴩ󬼲 �䩯ߪ糧򠭠ʡ�띬糧 ñᶥ鯪񡴟Რꡩ ǫ媴񯭩Ꞡĩ᪵❱�砭 p瑱�᳧ ᤩꩾ�᩠ܫ륲 䩡�鲦quot; 󴧭 Ű鴱ﰞ ħ켳顲 ĩ糧򬠄笼󩡲 Ԝ ꡩ ĩꡩﳽ� �¯� �̥㮠Н찴砹 p񩫟ﵠ2015. (EUROKINISSI/Ё́ÉٔǓ ӔϋǓ)

 

Ταξικός αποστάτης δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε μια ευθεία και έντονη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις για το νέο Ασφαλιστικό.

«Κύριε Αλεξαδρή έχουμε ταξικές διαφορές. Εγώ είμαι ταξικός αποστάτης. Δεν υπερασπίζομαι τον κλάδο μου κι αυτούς που βγάζουν πάνω από 50.000. Οι αγρότες κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι ταξικά διαστρωματωμένοι. Τα συμφέροντα των δικηγόρων δεν είναι ενιαία. Είναι άλλο αυτός με το μπλοκάκι που είναι σκλάβος των μεγάλων δικηγορικών γραφείων κι άλλο το συμφέρον του μεγαλοδικηγόρου που στην ουσία είναι μεγαλοεπιχειρηματίας», σημείωσε ο υπουργός.

Σε ένα είδος δε διχασμού του κλάδου, και πηγαίνοντας κόντρα στο σύνολο των κοινωνικών φορέων που έκαναν λόγο για νόμο «εξοντωτικό» και «λαιμητόμο», υποστήριξε ότι με τις ρυθμίσεις του το 90% των δικηγόρων ωφελείται. «Όποιος ελεύθερος επαγγελματίας έχει 20.000 ευρώ και κάτω εισόδημα με συνδυασμό φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων ωφελείται. Μόνο το 10% φαίνεται να έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ άρα το ποσοστό που έχει εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ είναι πάνω από 95%. Συνεπώς αυτοί κερδίζουν».

Εξαπολύοντας μάλιστα προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΔΣΑ, είπε με έμφαση: «Εμείς είμαστε με τους πολλούς κι όχι με τους λίγους. Οι άνεργοι, αυτοί με μπλοκάκι, εκείνοι με εισόδημα 1.000 ευρώ και κάτω κερδίζουν. Και είστε ελεύθερος να επιλέξετε με ποιους θα είστε κύριε πρόεδρε αν και εκλεγήκατε με τις ψήφους όλων».

Ο Βασίλης Αλεξανδρής πάντως διέψευσε τον Υπουργό και τον κατηγόρησε ότι λέει ανακρίβειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here