Κατρούγκαλος κατά διαπλοκής ΜΜΕ: Οι αιώνιοι ζιγκολό της κυβερνητικής εξουσίας

0
9

 

Τα βέλη του κατά του «συστήματος διαπλοκής των ΜΜΕ», εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος χωρίς να διστάσει να χρησιμοποιήσει και βαρύτατους χαρακτηρισμούς, καθώς κάνει λόγο για «γκεμπελική κατασκευή ειδήσεων» και «αιώνιους ζιγκολό».
Επιπλέον διαφωνεί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή σε ότι αφορά στον εκλογικό νόμο και τάσσεται υπέρ της «απλής, άδολης και ανόθευτης αναλογικής», ενώ εμμέσως πλην σαφώς κάνει λόγο για άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, προκειμένου να έχει «άμεση πολιτική νομιμοποίηση».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Γιώργος Κατρούγκαλος αρνείται για μια ακόμη φορά ότι θα περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζοντας ότι οι δανειστές ουδέποτε δεν ζήτησαν κάτι τέτοιο.
Μάλιστα, ο ίδιος απέδωσε τις σχετικές πληροφορίες σε «γκεμπελική κατασκευή ειδήσεων από το σύστημα διαπλοκής των ΜΜΕ».
Είναι «δείγμα πανικού όσων νόμιζαν ότι θα παραμείνουν αιώνιοι ζιγκολό της κυβερνητικής εξουσίας – με το αζημίωτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή του, ο Γ. Κατρούγκαλος -ο οποίος έχει ορισθεί συντονιστής της επιτροπής της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση- επισήμανε ότι η κυβερνητική πρόταση θα περιλαμβάνει «σαρωτικές αλλαγές», οι οποίες θα εξασφαλίζουν «την πλήρη ανατροπή του παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος».

Ο υπουργός Εργασίας δηλώνει πως διαφωνεί ευθέως με την πρόταση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών για τον εκλογικό νόμο, τασσόμενος υπέρ της «απλής, άδολης και ανόθευτης αναλογικής» και εμμέσως πλην σαφώς κάνει λόγο για άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό προκειμένου να έχει «άμεση πολιτική νομιμοποίηση».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτηρίζει την «επανεκκίνηση και ανάταξη του πολιτικού συστήματος» ως κατεξοχήν «κρίσιμο εθνικό θέμα», για το οποίο το άρθρο 44, παρ. 2 του Συντάγματος, προβλέπει τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here