Κατρούγκαλος: Σκληρή η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

0
11

 

«Είναι μια σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατόπιν της ολοκλήρωσης των σημερινών επαφών με τους επικεφαλής των θεσμών.

Στη συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 11.00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00, συμμετείχαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σ’ ένα κλίμα δημιουργικής συζήτησης». Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «τα θέματα είναι τα γνωστά θέματα, τα οποία πάντα τίθενται από τους θεσμούς».

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα συνεχιστεί αυτή η σκληρή διαπραγμάτευση και η τελική κατάληξη θα είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου με βασική κόκκινη γραμμή τη μη μείωση των κύριων συντάξεων, ενώ ως αφετηρία επιδιώκεται η διατήρηση και των επικουρικών συντάξεων.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη, ωστόσο διευκρίνισε ότι παραμετρικές αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here