Κατρούγκαλος: Στο επίκεντρο η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

0
3

 

Την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Eργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, συμμετείχε στην 105η Διεθνή Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), η οποία πραγματοποιείται στην έδρα του ΟΗΕ, στη Γενεύη, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο και τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Άννα Κόρκα.

Στο εισαγωγικό μέρος της ομιλίας του, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται για την καταπολέμηση της φτώχειας, απόρροια της οικονομικής κρίσης, ενώ υπογράμμισε ότι η νεοφιλελεύθερη αναμόρφωση της οικονομίας και η κατάρρευση τόσο των εργασιακών σχέσεων όσο και των αναδιανεμητικών μηχανισμών του κράτους πρόνοιας οδηγούν σε μια, άνευ προηγουμένου, όξυνση των ανισοτήτων.

«Για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων στην αγορά εργασίας, η ελληνική κυβέρνηση θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς εργασίας και την προστασία των φτωχών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δεσμευόμενη, μεταξύ άλλων, για την επίτευξη των βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ στο εν λόγω πεδίο, καθώς και για την προώθηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων» αποσαφήνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε κοινωνική δικαιοσύνη στις μακρο-οικονομικές πολιτικές, ούτως ώστε τα οφέλη από την ανάπτυξη να κατανεμηθούν δίκαια και οι πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να τύχουν ουσιαστικής προστασίας» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here